OnlyU
  • Celebrity
    • Film
    • Rozhovor
  • Životní styl
    • Rodičovství
    • Krása
    • Móda
    • Volný čas
    • Zdraví
    • Psychologie
    • Bydlení
    • Tvoříme
    • Domov
    • Zahrada
    • Horoskopy
    • Rady a nápady
  • Vztahy
  • VAŘENÍ
  • Zajímavosti
    • Aktuálně
    • Zvířata
    • Osobnosti
    • Historie
    • Krimi
  • Pomáháme
  • fb

OnlyU

  • Celebrity
    • Film
    • Rozhovor
  • Životní styl
    • Rodičovství
    • Krása
    • Móda
    • Volný čas
    • Zdraví
    • Psychologie
    • Bydlení
    • Tvoříme
    • Domov
    • Zahrada
    • Horoskopy
    • Rady a nápady
  • Vztahy
  • VAŘENÍ
  • Zajímavosti
    • Aktuálně
    • Zvířata
    • Osobnosti
    • Historie
    • Krimi
  • Pomáháme
  • fb

Vaření

Vaření je tepelná úprava pokrmu. Při ní se pevné kusy vaří v kapalině při teplotě varu vody (100 °C).

Teplo se při vaření šíří vodou prouděním.Kvůli tomu je třeba zahřívat pokrm odspoda. V pevných kusech se teplo šíří vedením.

V případě vaření hustší kapaliny je třeba proudění podporovat mícháním. Jinak dojde k připálení. Vzhledem k poměrně nízké teplotě při vaření trvá vaření větších kusů dlouho.

  • VařímeŽivotní styl

    Fritule: Tradiční sladkost chorvatských babiček uděláte z dostupných surovin

    od Šárka Cvrkalová 8. 9. 2023
    8. 9. 2023 < 1 minuta čtení

    Fritule jsou tradiční sladké jídlo pocházející z Chorvatska. Jde o smažené kuličky, do kterých se někdy přidávají mandle, jindy chutná po skořici nebo rozinkách. V cizině je pokrm…

  • VařímeŽivotní styl

    Holandská pomazánka: Tvarohová dobrota, která se hodí pro hosty i na lehkou večeři

    od Šárka Cvrkalová 7. 9. 2023
    7. 9. 2023 < 1 minuta čtení

    Chlebíčky a jednohubky se u nás dělají při každé příležitosti. Kdykoli mají přijet nějací hosté, připravuji na stůl rohlíky namazané pomazánkou a zdobené zeleninou. Jednou z mých oblíbených…

  • VařímeŽivotní styl

    Hořčicové řízečky: Ideální oběd, když už vás nebaví klasika v trojobalu

    od Šárka Cvrkalová 7. 9. 2023
    7. 9. 2023 < 1 minuta čtení

    Už vás nebaví klasické řízky smažené v trojobalu? Máme pro vás tip na řízečky s hořčičnou chutí, které si můžete dát jak k bramborám či hranolkům, tak i…

  • VařímeŽivotní styl

    Masový salát: V každé zemi chutná trochu jinak. Zkuste jeho německou verzi

    od Šárka Cvrkalová 6. 9. 2023
    6. 9. 2023 < 1 minuta čtení

    V němčině se mu říká wurstsalat. Mnoho lidí si proto představí, že se dělá z buřtů. Německý masový salát má ale obvykle jako základ spíš nějaký ten měkký…

  • VařímeŽivotní styl

    Obližprst: Jednoduchý dezert, který se jí rukama, aby dostál svému názvu

    od Šárka Cvrkalová 5. 9. 2023
    5. 9. 2023 < 1 minuta čtení

    Když jsem poprvé u kamarádky ochutnala dezert obližprst, říkala jsem si, že se ho musím naučit. Když mi pak prozradila název buchty, pobavila jsem se a měla jsem…

  • VařímeŽivotní styl

    Ratatouille: Udělejte si barevné zeleninové jídlo podle slavného kresleného filmu

    od Šárka Cvrkalová 5. 9. 2023
    5. 9. 2023 < 1 minuta čtení

    Kdo by neznal legendární pohádku Ratatouille, ve které mladý kuchař vaří s pomocí rad šedé myšky. Někteří lidé si možná mylně mysleli, že Ratatouille je jméno malého zvířátka,…

  • VařímeŽivotní styl

    Rebarborový koláč s jahodami: Těsto jen nalijete na pekáč a ozdobíte. Jednou za čas si dovolte zahřešit

    od Šárka Cvrkalová 4. 9. 2023
    4. 9. 2023 < 1 minuta čtení

    Je zdravý, chutný, příliš po něm nepřiberete a na přípravu je velmi snadný. Rebarborový koláč s jahodami jsem začala jako dezert dělat ve chvíli, kdy jsem si řekla,…

  • VařímeŽivotní styl

    Jednoduché domácí panini: Nešiďte se rohlíkem a zapečte si pravou italskou bagetku

    od Šárka Cvrkalová 4. 9. 2023
    4. 9. 2023 < 1 minuta čtení

    Panini je italský výraz pro sendvič, který se připravuje z jiného než toustového chleba. Obvykle se jedná o podlouhlou bagetku, která zpravidla bývá naplněná mozzarellou, rajčaty a bazalkou.…

  • VařímeŽivotní styl

    Tarator: Studená balkánská polévka, kterou si můžete dopřát bez výčitek

    od Šárka Cvrkalová 3. 9. 2023
    3. 9. 2023 < 1 minuta čtení

    Máte rádi polévky a přemýšlíte o nějaké nové, kterou jste ještě nezkoušeli? V létě jsou vynikající polévky studené a patří k nim i tarator, tradiční balkánské jídlo, které…

  • VařímeŽivotní styl

    Košíčky z listového těsta: Občerstvení, kterým nahradíte okoukané jednohubky

    od Šárka Cvrkalová 3. 9. 2023
    3. 9. 2023 2 minuty čtení

    Chlebíčky a jednohubky na svých oslavách mívá každý. Přemýšlíte, jak ze své párty udělat něco originálního? Připravte si pro hosty košíčky z listového těsta, které naplníte různými věcmi…

  • ZdravíŽivotní styl

    Žlutá řepa se od té červené liší chutí, ale má podobné využití. Zkuste ji do polévek i salátů

    od Šárka Cvrkalová 2. 9. 2023
    2. 9. 2023 2 minuty čtení

    Ve spojení s řepou si pravděpodobně každý hned představí červenou barvu, která navíc nejde vyprat, když se od ní něco ušpiní. Víte ale, že existuje také řepa žlutá?…

  • VařímeŽivotní styl

    Hermelín v pyžamu: Jednoduchý pokrm z listového těsta, který se podává s brusinkami

    od Šárka Cvrkalová 1. 9. 2023
    1. 9. 2023 < 1 minuta čtení

    Pokud přemýšlíte o něčem originálním, čím pohostíte svou návštěvu, sýr je vždy řešením. Milují ho snad všichni a dají si ho rádi i vegetariáni. Tenhle recept je mým…

  • VařímeŽivotní styl

    Bavorské špekové knedlíky: Jídlo ze zbytků, ale také lahůdka, které nebudete mít dost

    od Šárka Cvrkalová 1. 9. 2023
    1. 9. 2023 < 1 minuta čtení

    Máte doma chléb, kterého se potřebujete zbavit? Jednou z možností je připravit si z něj tradiční bavorské špekové knedlíky. Jedná se o v Německu oblíbenou pochoutku, která se…

  • VařímeŽivotní styl

    Francouzský jogurtový chlebíček: Zvládne ho připravit i nešika a je do hodiny na stole

    od Šárka Cvrkalová 31. 8. 2023
    31. 8. 2023 < 1 minuta čtení

    Máte rádi sladké snídaně? Pokud už vás nebaví palačinky, ovesné vločky a cereálie s mlékem, máme pro vás tip na francouzský jogurtový chlebíček, který si můžete dát s…

  • VařímeŽivotní styl

    Edamame fazole: Luštěniny, které snižují riziko rakoviny prsu. Ocení je i diabetici

    od Šárka Cvrkalová 30. 8. 2023
    30. 8. 2023 < 1 minuta čtení

    Říká se jim edamame fazole, ve skutečnosti jde o sójové boby, které bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů. Tato tisíce let stará surovina se v posledních letech…

Načíst více článků
x
Zavřít
Sledujte nás na  fb
  • Celebrity
  • Rodina
  • Instagram
  • Vztahy
  • Zajímavosti
  • Zdraví
  • Manželství
  • Jídlo
  • Dítě
  • Děti
  • Peníze
  • Psychologie
  • Vztah
  • Móda
  • Vaření
  • Recepty
  • Láska
  • Ze společnosti
  • Herečka
  • Vánoce
  • Horoskop
  • Film
  • Práce
  • Bydlení
  • Herec
  • Rady a tipy
  • Astrologie
  • Historie
  • Dovolená
  • Dcera
  • Kontakty
  • Všeobecné podmínky užití
|

© OnlyU Group s.r.o.

OnlyU
  • Celebrity
    • Film
    • Rozhovor
  • Životní styl
    • Rodičovství
    • Krása
    • Móda
    • Volný čas
    • Zdraví
    • Psychologie
    • Bydlení
    • Tvoříme
    • Domov
    • Zahrada
    • Horoskopy
    • Rady a nápady
  • Vztahy
  • VAŘENÍ
  • Zajímavosti
    • Aktuálně
    • Zvířata
    • Osobnosti
    • Historie
    • Krimi
  • Pomáháme
  • fb
© OnlyU Group s.r.o.