Hermelín v pyžamu: Jednoduchý pokrm z listového těsta, který se podává s brusinkami

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Hermelin v pyzamu
Zdroj: Shutterstock

Pokud přemýšlíte o něčem originálním, čím pohostíte svou návštěvu, sýr je vždy řešením. Milují ho snad všichni a dají si ho rádi i vegetariáni. Tenhle recept je mým oblíbeným, vždy si ho připravíme s kamarády k filmovým večerům a pochutnáváme si na něm jako na ničem jiném.

Říkáme mu hermelín v pyžamu. Je to vlastně sýr zabalený v listovém těstě, ke kterému se může přidat kousek šunky a konzumuje se s brusinkami. Zní to jednoduše a přesně takový je také recept: až legračně snadný.

Jen několik surovin

Hermelín v pyžamu je skvělá lehká večeře nebo třeba pochutina na párty, kterou máte připravenou během chvíle. Navíc nepotřebujete nic víc než pár běžně dostupných surovin a zhruba půl hodinky času.

Na přípravu receptu budete potřebovat listové těsto, hermelín, šunku, kečup, oregano, hladkou mouku, vajíčko, brusinky a sezamová semínka. Jídlo si ale samozřejmě můžete upravit podle svých chutí.

Jak na hermelín v pyžamu

Listové těsto rozdělte na 4 díly a položte na pomoučněnou plochu. Dva hermelíny rozdělte napůl a doprostřed každého čtverce těsta položte kolečko sýru.

Sýr následně potřete kečupem, posypte oreganem, a pokud chcete, přidejte na něj kolečko šunky. Pak těsto kolem něj nařízněte a sýr do něj ze všech stran zabalte.

Celé dílo nakonec potřete vajíčkem a posypte sezamovými semínky. Pak dejte vše péct do trouby předehřáté na 190 °C zhruba na 25 minut.

Jakmile je sýr hotový, ozdobte ho uprostřed brusinkami a můžete podávat. Konzumuje se ještě teplý, aby se krásně táhl.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články