Rebarborový koláč s jahodami: Těsto jen nalijete na pekáč a ozdobíte. Jednou za čas si dovolte zahřešit

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Rebarborovy kolac
Zdroj: Shutterstock

Je zdravý, chutný, příliš po něm nepřiberete a na přípravu je velmi snadný. Rebarborový koláč s jahodami jsem začala jako dezert dělat ve chvíli, kdy jsem si řekla, že je na čase změnit životní styl. I když člověk jí zdravě, může si dopřát ke svačině takový dezert. Připravte si ho doma i vy.

Na rebarborový koláč jsem dostala tip od kamarádky, která ho doma dělala už dlouhé roky. Stěžovala jsem si jí, že mi při dietách hrozně chybí dezerty, a ona mi poradila, že tímhle si jednou za čas rozhodně můžu dovolit zhřešit.

Ze špaldové mouky a bílého jogurtu

Pokud patříte k lidem, kteří mají rádi kombinaci sladkého a kyselého, tohle jídlo je přesně pro vás. Chutná skvěle k odpolední kávě, dát si ho můžete k snídani, svačině i večeři. Jak na jeho přípravu?

Potřebovat budete 190 gramů špaldové mouky, 120 gramů cukru, vanilkový cukr, kypřicí prášek, 50 gramů rozpuštěného másla, 3 vajíčka, 200 gramů bílého jogurtu, 200 gramů jahod, 150 gramů rebarbory a strouhaný kokos.

Jak na přípravu koláče

V jedné míse nejprve smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřicí prášek. V jiné mezitím přošlehejte bílý jogurt se žloutky a máslem. Z bílků připravte ve třetí míse sníh.

Sypkou část poté smíchejte s jogurtovou, a nakonec vmíchejte sníh. Těsto nalijte do pekáče. Jahody nakrájejte na plátky a rebarboru očistěte a nakrájejte na drobné kousky. Těsto v pekáči ovocem posypte. Pak koláč ještě dozdobte kokosem.

Vše pečte v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 40 minut. Po vytažení z trouby nechte koláč vychladnout, podávejte ho ke kávě.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články