Máte rádi sladké snídaně? Pokud už vás nebaví palačinky, ovesné vločky a cereálie s mlékem, máme pro vás tip na francouzský jogurtový chlebíček, který si můžete dát s ovocem a přelít ho medem. A jeho příprava je naprosto snadná.
Pokud si v kuchyni nevěříte, nemusíte se bát. Recept na tento pokrm je opravdu velmi jednoduchý a zvládne ho připravit i úplný začátečník. Sladký chlebíček je křehký a jemný, dá se konzumovat samotný, ale také s ovocem, bílým jogurtem nebo třeba s nutellou.
Příprava francouzského chlebíčku
Na přípravu pokrmu budete potřebovat olivový olej ve spreji, 225 gramů mouky, 2 lžičky kypřicího prášku, špetku soli, 200 gramů cukru, citronovou kůru, hrneček řeckého jogurtu, 2 větší vajíčka a vanilkový extrakt.
Většinu surovin nejspíš budete mít doma, zbytek se dá sehnat v každém obchodě, rozhodně tak nejde o recept, na který budete muset shánět cokoli speciálního. A stejně jako je snadné sehnat suroviny, je také jednoduchý postup.
Do hodiny hotovo
Mouku, prášek do pečiva a sůl promíchejte společně ve větší míse. Vmíchejte do směsi cukr a citronovou kůru. Poté přidejte řecký jogurt, trochu oleje, vajíčka a vanilkový extrakt.
Rukama vytvořte ze směsi těsto, které nechte 5 minut odpočinout. Pečicí formu si vymažte olejem a těsto do ní přendejte. Následně chléb postříkejte olejem ještě z druhé strany a pečte ho v troubě předehřáté na 180 °C.
Po 45 minutách zkontrolujte špejlí, zda se těsto nelepí. Pokud ano, nechte chléb péct ještě 5 až 10 minut. Chlebík se podává ideálně ještě teplý. Jeho krajíčky můžete namazat nutellou či marmeládou, přidat k nim šlehačku či čerstvé ovoce.
Zdroj: Bake for Happy Kids, Mon Petit Four, Emma Duckworth Bakes
Autor: Šárka Cvrkalová