OnlyU
  • Celebrity
    • Film
    • Rozhovor
  • Životní styl
    • Rodičovství
    • Krása
    • Móda
    • Volný čas
    • Zdraví
    • Psychologie
    • Bydlení
    • Tvoříme
    • Domov
    • Zahrada
    • Horoskopy
    • Rady a nápady
  • Vztahy
  • VAŘENÍ
  • Zajímavosti
    • Aktuálně
    • Zvířata
    • Osobnosti
    • Historie
    • Krimi
  • Pomáháme
  • fb

OnlyU

  • Celebrity
    • Film
    • Rozhovor
  • Životní styl
    • Rodičovství
    • Krása
    • Móda
    • Volný čas
    • Zdraví
    • Psychologie
    • Bydlení
    • Tvoříme
    • Domov
    • Zahrada
    • Horoskopy
    • Rady a nápady
  • Vztahy
  • VAŘENÍ
  • Zajímavosti
    • Aktuálně
    • Zvířata
    • Osobnosti
    • Historie
    • Krimi
  • Pomáháme
  • fb

Vaření

Vaření je tepelná úprava pokrmu. Při ní se pevné kusy vaří v kapalině při teplotě varu vody (100 °C).

Teplo se při vaření šíří vodou prouděním.Kvůli tomu je třeba zahřívat pokrm odspoda. V pevných kusech se teplo šíří vedením.

V případě vaření hustší kapaliny je třeba proudění podporovat mícháním. Jinak dojde k připálení. Vzhledem k poměrně nízké teplotě při vaření trvá vaření větších kusů dlouho.

  • VařímeŽivotní styl

    Surówka: Polský zeleninový salát, který se skvěle hodí k masu

    od Šárka Cvrkalová 26. 1. 2023
    26. 1. 2023 2 minuty čtení

    I milovníci masa občas potřebují jídlo doplnit zeleninou. Pokud máte rádi pořádný kus vepřového s bramborem nebo hranolky, jistě budete souhlasit s tím, že doplnit tento hlavní chod…

  • VařímeŽivotní styl

    Domácí polévkové koření: Se spoustou sušené zeleniny a bez nadbytku soli vydrží ve sklenici měsíce

    od Šárka Cvrkalová 25. 1. 2023
    25. 1. 2023 2 minuty čtení

    Do polévky patří zelenina, bobkový list, pepř a nové koření. To je základ, který zná asi každý. Pokud si ale chcete udělat vývar, na který jen tak nezapomenete,…

  • VařímeŽivotní styl

    Tyrolský gröstl milují lyžaři v Alpách. Prostřednictvím jednoduchého jídla poznávají část rakouské kultury

    od Šárka Cvrkalová 24. 1. 2023
    24. 1. 2023 2 minuty čtení

    Tyrolský gröstl je jídlo, které se podává obvykle k večeři. Důvod je jednoduchý, jde totiž o pokrm uvařený ze zbytků od nedělního oběda, tradičně vepřové pečeně s brambory.…

  • Celebrity

    Petra Černocká rozmazluje vnučku zejména jídlem. Nejraději má malá Coco babiččino kuře na paprice

    od Soňa Jiroutová 22. 1. 2023
    22. 1. 2023 2 minuty čtení

    Petra Černocká je pyšnou babičkou holčičky Olivie Coco, která je oblíbenou dabérkou. Občas Černocká řekne něco, s čím její dcera Barbora Vaculíková úplně nesouhlasí, ale je zřejmé, že…

  • Celebrity

    Saskia Burešová je na televizních obrazovkách už přes 55 let. Typické jsou pro ni růžové brýle a dobrá nálada

    od Šárka Cvrkalová 22. 1. 2023
    22. 1. 2023 2 minuty čtení

    Je jí 76 let, už několik let ale vypadá stále stejně. Nestárnoucí Saskia Burešová je oblíbenou televizní moderátorkou, která má tisíce příznivců. Se svou prací jen tak skončit…

  • VařímeŽivotní styl

    Pajfalský knedlík: Proslavil ho film Slavnosti sněženek a vaří se v máslem potřeném plátýnku

    od Šárka Cvrkalová 19. 1. 2023
    19. 1. 2023 2 minuty čtení

    Pajfalský knedlík se sice vaří hodinu a nejde ve výsledku o právě nejzdravější přílohu, chuťově ale zkrátka stojí za to, a jednou za čas si ho tak doma…

  • VařímeŽivotní styl

    Citronová babeta byla oblíbenou buchtou v 70. letech. Oceníte ji jako svačinku ke kávě

    od Šárka Cvrkalová 17. 1. 2023
    17. 1. 2023 2 minuty čtení

    Každý má občas chuť si zavzpomínat na staré časy. A někdy nám v tom pomáhají i retro recepty. Některá jídla totiž mají skutečně schopnost přenést nás do dávných…

  • VařímeZe společnosti

    Stracciatella není výraz jen pro příchuť zmrzliny či jogurtu, ale také lahodnou italskou polévku

    od Šárka Cvrkalová 16. 1. 2023
    16. 1. 2023 2 minuty čtení

    Když se řekne stracciatella, většina lidí si představí jogurt nebo zmrzlinu. Krémově bílý pokrm s kousky hořké čokolády je pro nás pod tímto označením nejtypičtější. Italové to ale…

  • VařímeŽivotní styl

    Krkonošské sejkory: Zdravé bramboráky, které jsou skvělé naslano i nasladko

    od Šárka Cvrkalová 16. 1. 2023
    16. 1. 2023 2 minuty čtení

    Krkonošské sejkory byly dříve pokrmem, který se běžně dělal především v chudých domácnostech. Jde totiž o jídlo, které se dalo uvařit z toho, co měl člověk doma. K…

  • Rady a nápadyVaříme

    Konec slzám při krájení cibule. Vsaďte na ledničku, žvýkačku nebo vlhký ubrousek

    od Šárka Cvrkalová 15. 1. 2023
    15. 1. 2023 2 minuty čtení

    Krájení cibule většina z nás nesnáší. Tato surovina je potřeba skoro do každého jídla a s její přípravou se tak potýkáme denně. A obvykle se to neobejde bez…

  • VařímeŽivotní styl

    Mujaddara jako kombinace čočky s rýží vás příjemně překvapí exotickou chutí

    od Šárka Cvrkalová 15. 1. 2023
    15. 1. 2023 2 minuty čtení

    Mujaddara, někdy také česky mžaddra, je arabský pokrm, jehož základem je rýže a čočka s osmaženou cibulkou. Ačkoli na první dojem se vám kombinace může zdát podivná, ve…

  • VařímeŽivotní styl

    Arancini: Smažené kuličky jsou typickým pouličním jídlem Italů. Zvládnete je také

    od Šárka Cvrkalová 14. 1. 2023
    14. 1. 2023 2 minuty čtení

    Milovníci italské kuchyně jistě znají arancini. A ti, kdo o nich ještě neslyšeli, by křupavé kuličky rozhodně měli ochutnat. Na první pohled vypadají jako obyčejné sýrové koule. Když…

  • VařímeŽivotní styl

    Domácí sulc potřebuje čas. Pochutnáte si na něm až třetí den, čekání ale stojí za to

    od Šárka Cvrkalová 13. 1. 2023
    13. 1. 2023 2 minuty čtení

    Sulc má své příznivce i odpůrce. Druhá skupina lidí jsou ale pravděpodobně ti, kteří si ho párkrát koupili v obchodě a nikdy neochutnali ten pravý domácí. Pokud ho…

  • VařímeŽivotní styl

    Rummaneyye: Palestinské jídlo chudých, jehož základem je čočka

    od Šárka Cvrkalová 13. 1. 2023
    13. 1. 2023 2 minuty čtení

    Čočka se dá kombinovat s mnohými surovinami. Většina z nás si představí typickou čočku nakyselo, v mnoha zahraničních zemích se ale jí například i s rýží, dělají se…

  • VařímeŽivotní styl

    Pštrosí vejce ze školní jídelny se dá připravit i neobyčejně. Zavzpomínejte na dětství a pochutnejte si

    od Šárka Cvrkalová 12. 1. 2023
    12. 1. 2023 2 minuty čtení

    Když jsem jako malá viděla ve škole na jídelním lístku pštrosí vejce, hodně jsem od toho očekávala. Moje zklamání pak bylo obrovské, když jsem zjistila, že jde jenom…

Načíst více článků
x
Zavřít
Sledujte nás na  fb
  • Celebrity
  • Rodina
  • Instagram
  • Vztahy
  • Zajímavosti
  • Zdraví
  • Manželství
  • Jídlo
  • Dítě
  • Děti
  • Peníze
  • Psychologie
  • Vztah
  • Móda
  • Vaření
  • Recepty
  • Láska
  • Ze společnosti
  • Herečka
  • Vánoce
  • Horoskop
  • Film
  • Práce
  • Bydlení
  • Herec
  • Rady a tipy
  • Astrologie
  • Historie
  • Dovolená
  • Dcera
  • Kontakty
  • Všeobecné podmínky užití
|

© OnlyU Group s.r.o.

OnlyU
  • Celebrity
    • Film
    • Rozhovor
  • Životní styl
    • Rodičovství
    • Krása
    • Móda
    • Volný čas
    • Zdraví
    • Psychologie
    • Bydlení
    • Tvoříme
    • Domov
    • Zahrada
    • Horoskopy
    • Rady a nápady
  • Vztahy
  • VAŘENÍ
  • Zajímavosti
    • Aktuálně
    • Zvířata
    • Osobnosti
    • Historie
    • Krimi
  • Pomáháme
  • fb
© OnlyU Group s.r.o.