OnlyU
  • Celebrity
    • Film
    • Rozhovor
  • Životní styl
    • Rodičovství
    • Krása
    • Móda
    • Volný čas
    • Zdraví
    • Psychologie
    • Bydlení
    • Tvoříme
    • Domov
    • Zahrada
    • Horoskopy
    • Rady a nápady
  • Vztahy
  • VAŘENÍ
  • Zajímavosti
    • Aktuálně
    • Zvířata
    • Osobnosti
    • Historie
    • Krimi
  • Pomáháme
  • fb

OnlyU

  • Celebrity
    • Film
    • Rozhovor
  • Životní styl
    • Rodičovství
    • Krása
    • Móda
    • Volný čas
    • Zdraví
    • Psychologie
    • Bydlení
    • Tvoříme
    • Domov
    • Zahrada
    • Horoskopy
    • Rady a nápady
  • Vztahy
  • VAŘENÍ
  • Zajímavosti
    • Aktuálně
    • Zvířata
    • Osobnosti
    • Historie
    • Krimi
  • Pomáháme
  • fb

Vaření

Vaření je tepelná úprava pokrmu. Při ní se pevné kusy vaří v kapalině při teplotě varu vody (100 °C).

Teplo se při vaření šíří vodou prouděním.Kvůli tomu je třeba zahřívat pokrm odspoda. V pevných kusech se teplo šíří vedením.

V případě vaření hustší kapaliny je třeba proudění podporovat mícháním. Jinak dojde k připálení. Vzhledem k poměrně nízké teplotě při vaření trvá vaření větších kusů dlouho.

  • VařímeŽivotní styl

    Jabkance: Tradiční českotřebovská pochoutka se prodává na místní pouti a dělá se z brambor

    od Šárka Cvrkalová 8. 2. 2023
    8. 2. 2023 2 minuty čtení

    Říká se jim jabkance, s jablky ale překvapivě nemají vůbec nic společného. Sladké kapsičky plněné tvarohem nebo povidly se u nás dělají především v České Třebové, odkud jejich…

  • VařímeŽivotní styl

    Mokrej pes: Jablečný dort zvládnou i ti, kteří si v kuchyni moc nevěří

    od Šárka Cvrkalová 7. 2. 2023
    7. 2. 2023 2 minuty čtení

    Pod slovním spojením „mokrej pes“ si nejspíš většina lidí nepředstaví lahodný koláč. Vybaví se nám spíš špinavé a zapáchající zvíře. Jenomže v české kuchyni se tak skutečně říká…

  • Celebrity

    Shiitake houby: Posilují imunitu a mají protizánětlivé účinky. V receptu na nudle je používá i influencerka Chilli

    od Šárka Cvrkalová 6. 2. 2023
    6. 2. 2023 2 minuty čtení

    Houba shiitake, česky houževnatec jedlý, pochází původně z východní Asie, kde se její léčebné účinky využívají více než 2000 let. V našich lesích neroste, ale běžně se dá…

  • VařímeŽivotní styl

    Játrový dort je vynikající předkrm i večeře. Chutná skvěle s chlebem i samotný

    od Šárka Cvrkalová 5. 2. 2023
    5. 2. 2023 2 minuty čtení

    Na první dojem nejspíš játrový dort nezní jako nejchutnější dezert. Ve skutečnosti jde ale o pokrm, na kterém si pochutnají milovníci masa a zajímavých kombinací chutí. Obvykle se…

  • VařímeŽivotní styl

    Pampušky: Slané buchty, které se hodí k boršci i k českým polévkám

    od Šárka Cvrkalová 5. 2. 2023
    5. 2. 2023 2 minuty čtení

    Pokud máte dojem, že všechno pro českou kuchyni typické pečivo už znáte, možná je načase vyzkoušet něco ze zahraničních pokladů. Například na Ukrajině se běžně dělá chléb složený…

  • VařímeŽivotní styl

    Chilli con carne pochází od španělských indiánů. Mělo vyhnat zlé démony z těla

    od Šárka Cvrkalová 4. 2. 2023
    4. 2. 2023 2 minuty čtení

    Chilli con carne je dnes oblíbeným jídlem po celém světě. Fazolový ostrý pokrm s mletým masem a paprikou pochází původně od španělských indiánů. Těm překvapivě jídlo představila na…

  • VařímeŽivotní styl

    Křenová omáčka: Staročeská i polská verze jsou snadné na přípravu a ideální k masu

    od Šárka Cvrkalová 3. 2. 2023
    3. 2. 2023 2 minuty čtení

    Křen má velmi typickou, silnou a lehce pálivou chuť. Používá se často k dochucení masa nebo jako příloha k masovým jídlům. Většina z nás si ale jistě vzpomene…

  • VařímeŽivotní styl

    Bramborové smajlíky lze připravit na pánvi i v troubě. Příchuť si zvolíte podle svých preferencí

    od Šárka Cvrkalová 2. 2. 2023
    2. 2. 2023 2 minuty čtení

    Jídlo by mělo nejen dobře chutnat, ale také vypadat. Bramboroví smajlíci jsou oblíbeným pokrmem v zahraničí, kde se tyto chipsy těší oblibě především u dětí. Při pohledu na…

  • VařímeŽivotní styl

    Holubky se dají jíst teplé i studené. Dostaly se k nám pravděpodobně z Rumunska

    od Šárka Cvrkalová 1. 2. 2023
    1. 2. 2023 2 minuty čtení

    Mleté maso se hodí do mnoha pokrmů. Víte ale, že je vynikající také zapečené v zelných listech? Pokrmu se říká holubky, v různých krajích má ale jiné názvy.…

  • VařímeŽivotní styl

    Domácí bonbony: Cukrovinka, která může být malou odměnou za pololetní vysvědčení

    od Šárka Cvrkalová 30. 1. 2023
    30. 1. 2023 2 minuty čtení

    Každé dítě miluje bonbony. A je jedno, kolik je jim let. Ať už jde o malé prvňáčky, nebo o deváťáky, za vysvědčení vždy hrst bonbonů ocení. 31. ledna…

  • VařímeŽivotní styl

    Termix lze připravit jednoduše i doma. Zkuste čokoládový nebo vanilkový

    od Šárka Cvrkalová 30. 1. 2023
    30. 1. 2023 2 minuty čtení

    Některé děti ho milují, jiné nesnáší. A stejně tomu bylo i před několika lety. Termix má dlouholetou tradici u nás i na Slovensku. Jde o termizovaný tvarohový dezert…

  • VařímeŽivotní styl

    Cibulové bhaji: Pořádně ostré jídlo pro milovníky indické kuchyně

    od Šárka Cvrkalová 29. 1. 2023
    29. 1. 2023 2 minuty čtení

    Patříte k milovníkům indické kuchyně? Pak si jistě zamilujete pokrm s názvem bhaji. A pokud nemáte tušení, co od něj očekávat, dejte mu minimálně šanci. Třeba přijdete směsi…

  • ZdravíŽivotní styl

    Hřebíček má mnoho zdravotních účinků. Mimo kuchyni najde využití i v koupelně

    od Šárka Cvrkalová 29. 1. 2023
    29. 1. 2023 2 minuty čtení

    Především během vánočního období, ale i obecně během zimy ho nejspíš používáme v kuchyni nejvíce. Hřebíček však máme doma pravděpodobně po celý rok. Koření, které se hodí do…

  • VařímeŽivotní styl

    Dlouhá historie štrúdlu: První verze pochází z 8. století před naším letopočtem

    od Šárka Cvrkalová 29. 1. 2023
    29. 1. 2023 2 minuty čtení

    Štrúdl známe nejspíš všichni. Jablečný závin, jak mu také u nás někdy říkáme, je sladký dezert z listového těsta, ve kterém jsou zabalena jablka, rozinky, skořice a někdy…

  • VařímeŽivotní styl

    Houbový stroganov potěší vegetariány i masožrouty

    od Šárka Cvrkalová 28. 1. 2023
    28. 1. 2023 2 minuty čtení

    Jednou za čas k nám na oběd zavítá kamarádka vegetariánka. A já mám obvykle problém vymyslet, co uvařit. V naší rodině se totiž bez masa neobejde jediný den.…

Načíst více článků
x
Zavřít
Sledujte nás na  fb
  • Celebrity
  • Rodina
  • Instagram
  • Vztahy
  • Zajímavosti
  • Zdraví
  • Manželství
  • Jídlo
  • Dítě
  • Děti
  • Peníze
  • Psychologie
  • Vztah
  • Móda
  • Vaření
  • Recepty
  • Láska
  • Ze společnosti
  • Herečka
  • Vánoce
  • Horoskop
  • Film
  • Práce
  • Bydlení
  • Herec
  • Rady a tipy
  • Astrologie
  • Historie
  • Dovolená
  • Dcera
  • Kontakty
  • Všeobecné podmínky užití
|

© OnlyU Group s.r.o.

OnlyU
  • Celebrity
    • Film
    • Rozhovor
  • Životní styl
    • Rodičovství
    • Krása
    • Móda
    • Volný čas
    • Zdraví
    • Psychologie
    • Bydlení
    • Tvoříme
    • Domov
    • Zahrada
    • Horoskopy
    • Rady a nápady
  • Vztahy
  • VAŘENÍ
  • Zajímavosti
    • Aktuálně
    • Zvířata
    • Osobnosti
    • Historie
    • Krimi
  • Pomáháme
  • fb
© OnlyU Group s.r.o.