VařímeŽivotní styl Irská polévka zahřeje i vyžene bacily. Její příprava sice trvá přes 2 hodiny, stojí ale za to od Šárka Cvrkalová 5. 11. 2023 5. 11. 2023 < 1 minuta čtení V irské polévce nesmí chybět velké kusy masa, zelenina a někdy také mořské plody. Jde o velmi syté jídlo, které místní jedí především jako hlavní chod k obědu.…
VařímeŽivotní styl Focaccia: Královna italských domácích chlebů. Ochutnejte pečivo s olivami a rozmarýnem i vy od Šárka Cvrkalová 4. 11. 2023 4. 11. 2023 < 1 minuta čtení Focaccia je tradiční italské jídlo. Jedná se o chléb, který vám svou chutí zemi okamžitě připomene. Je totiž plný bylinek a po prvním zakousnutí se do něj zamilujete.…
VařímeŽivotní styl Veganský poke bowl: Připravte si tradiční asijské jídlo s tofu a avokádem od Šárka Cvrkalová 4. 11. 2023 4. 11. 2023 < 1 minuta čtení V dnešní době je celkem běžné, že minimálně jeden z vašich přátel bude vegetariánem, nebo dokonce veganem. Je tak dobré mít v zásobě pár receptů, kterými můžete pohostit…
VařímeŽivotní styl Empanadas: Taštičky plněné masem pocházejí pravděpodobně už ze 16. století od Šárka Cvrkalová 2. 11. 2023 2. 11. 2023 2 minuty čtení Zapečené taštičky s masem jsou sice oblíbené po celém světě, jejich původ ale sahá do Španělska. Empanadas se v dnešní době konzumují především tam a také v celé…
VařímeŽivotní styl Veganské kanapky: Vyzkoušejte fíkové nebo s olivami od Šárka Cvrkalová 1. 11. 2023 1. 11. 2023 < 1 minuta čtení Mezi mými kamarády je několik veganů. Když tak dělám pohoštění na párty, musím na to obvykle myslet. Proto mám v zásobě několik receptů na veganské kanapky, na kterých…
VařímeŽivotní styl Cordon bleu: Obalované kuřecí maso se sýrem pochází z bohatých hostin pořádaných v 16. století od Šárka Cvrkalová 31. 10. 2023 31. 10. 2023 2 minuty čtení Pravděpodobně každý zná obalované kuřecí maso plněné sýrem a salámem. Víte ale, odkud pokrm pochází? A kde se vlastně vzal název Cordon bleu? Prozradíme vám nejen to, ale…
Vaříme Zkuste muhammaru: Blízkovýchodní dip, který připravíte během pár minut od Dominika Jandorová 30. 10. 2023 30. 10. 2023 2 minuty čtení Dip muhammara je plný blízkovýchodních chutí a připravíte ho v několika jednoduchých krocích za použití kuchyňského robota. Skvěle se hodí jako předkrm nebo k masu či zelenině.
VařímeŽivotní styl Sopa de albóndigas: Mexická masová polévka, ve které nesmí chybět masové kuličky od Šárka Cvrkalová 30. 10. 2023 30. 10. 2023 < 1 minuta čtení Pokud patříte k milovníkům hustých polévek, recept na pokrm s názvem sopa de albóndigas vás potěší. Jedná se o mexické jídlo, které je velmi syté, plné zeleniny i…
VařímeŽivotní styl Karamelizovaná cibulka je základem nejen francouzských jídel. Její přípravu nesmíte uspěchat od Šárka Cvrkalová 29. 10. 2023 29. 10. 2023 < 1 minuta čtení Karamelizovaná cibule má mnoho využití. Připravíte z ní například různé dipy, je základem pro vynikající cibulovou polévku, používá se také na steaky nebo do omáček. Její příprava má…
VařímeŽivotní styl Čínské smažené závitky: Jednoduchý asijský předkrm, který musíte vyzkoušet od Šárka Cvrkalová 28. 10. 2023 28. 10. 2023 < 1 minuta čtení Patříte k milovníkům asijské kuchyně? Pak si rozhodně doma musíte připravit tyhle čínské smažené závitky. Jde o jídlo snadné na přípravu, které je díky použitým surovinám navíc také…
VařímeŽivotní styl Na bramboračku existuje mnoho receptů. Důležité je, aby byla pestrá od Šárka Cvrkalová 28. 10. 2023 28. 10. 2023 < 1 minuta čtení Základem bramborové polévky jsou logicky brambory. Obecně by ale měla být hustá, sytá a velmi pestrá. Často tak v ní kromě zeleniny najdete i klobásu nebo třeba houby.
Vaříme Perkelt není guláš, původem i chutí je mu však rovnocenným partnerem. Uvařte si jej od Dominika Jandorová 27. 10. 2023 27. 10. 2023 2 minuty čtení Perkelt je chutný pokrm s vůní papriky, jehož domovem je Maďarsko. Obsahuje jen pár ingrediencí a jeho příprava je překvapivě snadná. Zjistěte, čím se liší od guláše, a…
VařímeŽivotní styl Trdelník na plech: Jednoduchá verze oblíbeného dezertu z trhů, která vás bude bavit od Šárka Cvrkalová 27. 10. 2023 27. 10. 2023 < 1 minuta čtení Trdelník je sladký dezert, který má podobu ruliček obalených v cukru. Ty se také plní různými sladkými náplněmi. Víte ale, že si tuhle dobrotu můžete udělat i v…
VařímeŽivotní styl Domácí tatarku připravíte nejlépe z domácí majonézy. Přidat do ní můžete bylinky podle své chuti od Šárka Cvrkalová 27. 10. 2023 27. 10. 2023 < 1 minuta čtení Tatarku si samozřejmě můžete koupit v obchodě. Daleko lépe ale chutná ta domácí. Můžete si do ní totiž přidat podle chuti své oblíbené ingredience a vychutnat si ji…
VařímeŽivotní styl Vejce Benedikt trochu jinak: Zkuste si je připravit na italský nebo kalifornský způsob od Šárka Cvrkalová 16. 10. 2023 16. 10. 2023 < 1 minuta čtení Vejce Benedikt jsou především v Americe oblíbenou snídaní. Jde o anglický slaný muffin, na kterém je posazené pošírované vejce společně s šunkou nebo lososem. To vše bývá ještě…