Irská polévka zahřeje i vyžene bacily. Její příprava sice trvá přes 2 hodiny, stojí ale za to

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Irska polevka
Zdroj: Shutterstock

V irské polévce nesmí chybět velké kusy masa, zelenina a někdy také mořské plody. Jde o velmi syté jídlo, které místní jedí především jako hlavní chod k obědu. Vy si ji ale můžete v podzimních dnech připravit třeba i na zahřátí na brzkou večeři po návratu z odpolední procházky.

V současném pochmurném počasí je člověk rád, když se zahřeje nějakým sytým a zdravým jídlem. Polévky jsou na podzim oblíbenými pokrmy, které tuto funkci splňují. Připravte si doma také tu irskou.

Silný vývar, plno vitamínů

Na přípravu irské polévky budete potřebovat lžíci rostlinného oleje, 2 lžíce másla, 700 gramů jehněčího masa, 2 cibule, 2 pórky, 2 brambory, mrkev, 1 špekáček, tymián a nasekanou petrželku. Pokud máte rádi mořské plody, přidat můžete i krevetky.

Irská polévka je založená na tom, že se z masa nejprve několik hodin táhne silný vývar. Je tedy zdravá a hodí se například i v případě, že na vás přišlo podzimní nachlazení.

Příprava polévky

Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a zatáhněte na něm kostky jehněčího masa. Potom je vyndejte a dejte stranou, ve stejné pánvi dozlatova osmahněte cibulku. Vraťte do pánve maso a přidejte mrkev a pórek.

Vše zalijte vývarem a pod pokličkou nechte zhruba 2 hodiny vařit. Asi půl hodiny před koncem přidejte pokrájené brambory, aby změkly. Potom polévku dochuťte solí, pepřem a zjemněte rozpuštěným máslem. Na pánvi osmahněte na kolečka pokrájený špekáček, pokud chcete, tak také krevetky.

Maso dejte do polévky a nechte krátce prohřát. Poté můžete podávat. Pokud budete mít polévku takto připravenou, stačí ji jen ohřát a po návratu z odpolední procházky vás nic nepotěší víc.

Zdroj: Simply Scratch, Delicious Magazine

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články