OnlyU
  • Celebrity
    • Film
    • Rozhovor
  • Životní styl
    • Rodičovství
    • Krása
    • Móda
    • Volný čas
    • Zdraví
    • Psychologie
    • Bydlení
    • Tvoříme
    • Domov
    • Zahrada
    • Horoskopy
    • Rady a nápady
  • Vztahy
  • VAŘENÍ
  • Zajímavosti
    • Aktuálně
    • Zvířata
    • Osobnosti
    • Historie
    • Krimi
  • Pomáháme
  • fb

OnlyU

  • Celebrity
    • Film
    • Rozhovor
  • Životní styl
    • Rodičovství
    • Krása
    • Móda
    • Volný čas
    • Zdraví
    • Psychologie
    • Bydlení
    • Tvoříme
    • Domov
    • Zahrada
    • Horoskopy
    • Rady a nápady
  • Vztahy
  • VAŘENÍ
  • Zajímavosti
    • Aktuálně
    • Zvířata
    • Osobnosti
    • Historie
    • Krimi
  • Pomáháme
  • fb

Vaření

Vaření je tepelná úprava pokrmu. Při ní se pevné kusy vaří v kapalině při teplotě varu vody (100 °C).

Teplo se při vaření šíří vodou prouděním.Kvůli tomu je třeba zahřívat pokrm odspoda. V pevných kusech se teplo šíří vedením.

V případě vaření hustší kapaliny je třeba proudění podporovat mícháním. Jinak dojde k připálení. Vzhledem k poměrně nízké teplotě při vaření trvá vaření větších kusů dlouho.

  • Životní styl

    Rybího zápachu se lze zbavit díky mléku. Funguje to dobře i s kaprem

    od Šárka Blahoňovská 15. 12. 2022
    15. 12. 2022 2 minuty čtení

    Až budete letos připravovat štědrovečerního kapra, možná nebudete zrovna nadšení z jeho typického rybího a bahenního zápachu v jednom. Právě to mnoho lidí od jeho konzumace odrazuje, a…

  • Celebrity

    Thajské krevety podle Michala Davida: Jedna ze zpěvákových nejoblíbenějších pochoutek

    od Šárka Cvrkalová 15. 12. 2022
    15. 12. 2022 2 minuty čtení

    Michal David se ve svém životě několikrát řídil dietami a snažil se na svou figuru dbát. Jak ale přiznává, někdy je to těžké. Hudebník se v rámci možností…

  • Celebrity

    Jehněčí perkelt podle Lukáše Hejlíka: Jídlo z hluboké misky, které není složité na přípravu

    od Šárka Cvrkalová 14. 12. 2022
    14. 12. 2022 2 minuty čtení

    Lukáš Hejlík dobré jídlo miluje. Je to o něm velmi známo, vede si dokonce vlastní gastromapu, ve které popisuje, která místa navštívil a na která se teprve chystá.…

  • VařímeŽivotní styl

    Dresinky do bramborového salátu: Tatarku s majonézou nahradí zdravější skytarka i veganská verze

    od Šárka Cvrkalová 14. 12. 2022
    14. 12. 2022 2 minuty čtení

    Vánoce jsou obdobím, kdy se nechceme v jídle nijak omezovat. Vychutnáváme si cukroví, poměrně kalorickou vánoční večeři, pak ale pláčeme nad přibývajícími kily. Nejspíš každý ví, že třeba…

  • VařímeŽivotní styl

    Kapří hranolky: Zpestření vánoční večeře i běžného dne. Kombinují na první pohled neslučitelné chuti

    od Šárka Cvrkalová 14. 12. 2022
    14. 12. 2022 2 minuty čtení

    Někteří lidé si na Vánoce dávají k salátu kuřecí řízek, velká část rodin ale stále dodržuje tradici vánočního kapra. Ten se smaží stejně jako řízek, existuje ale i…

  • Celebrity

    Rošťáci Haliny Pawlowské: Podávají se s rýží nebo šťouchanými bramborami. Zvládnou je i méně zkušené kuchaři

    od Šárka Cvrkalová 14. 12. 2022
    14. 12. 2022 2 minuty čtení

    Halina Pawlowská je moderátorka a spisovatelka, která má jídlo ráda, nestydí se za to a často na tom zakládá i svůj humor. Miluje sladké, ale nepohrdne ani pořádným…

  • CelebrityVaříme

    Manžel Nikol Leitgeb představil svůj další recept. Doma dělá rodině nudle z večerky

    od Šárka Blahoňovská 13. 12. 2022
    13. 12. 2022 3 minuty čtení

    Petr Leitgeb už nějaký ten pátek fušuje své manželce Nikol do řemesla. Kromě toho, že své sledující na instagramu baví vtipnými skeči a fotografiemi, v poslední době slaví…

  • VařímeŽivotní styl

    Domácí karlovarský knedlík: Jen s minimem mouky a hodí se k nejrůznějším pokrmům

    od Šárka Cvrkalová 13. 12. 2022
    13. 12. 2022 2 minuty čtení

    V české kuchyni jsou knedlíky jednou z nejoblíbenějších příloh. Celá řada jídel se bez nich neobejde a cizinci jsou obvykle touto naší tradicí uchváceni, protože v jiných zemích…

  • VařímeŽivotní styl

    Štramberské uši: Zkuste si upéct dezert z medového těsta, o němž se zmiňují už záznamy z roku 1241

    od Šárka Cvrkalová 11. 12. 2022
    11. 12. 2022 2 minuty čtení

    Každý, kdo někdy navštíví město Štramberk nebo jeho okolí, musí ochutnat štramberské uši. Tento cukrářský výrobek si zamilují děti i dospělí. Jakmile ho jednou ochutnáte, budete se ho…

  • Celebrity

    Dana Batulková se chystá na Vánoce. Pomáhat jí bude dcera, ze které se stává správná hospodyňka

    od Markéta Krejčí 11. 12. 2022
    11. 12. 2022 2 minuty čtení

    Herečka Dana Batulková se už nemůže dočkat vánočních svátků, které jsou u nich obvykle ve znamení rodinného setkání, dobrého jídla a pití. Ačkoliv herečka sama cukroví nepeče, na…

  • VařímeŽivotní styl

    Valašské podlesníky: Tradiční jídlo z brambor, které vyniká souhrou chutí

    od Šárka Cvrkalová 11. 12. 2022
    11. 12. 2022 2 minuty čtení

    Pokud někdy zavítáte na Valašsko, jedno z jídel, která zde rozhodně musíte ochutnat, jsou valašské podlesníky. Na první pohled se zdá, že jde o obyčejné jídlo, jakmile je…

  • CelebrityVaříme

    Josef Maršálek peče na Vánoce prvorepublikové rohlíčky podle receptu po prababičce. Zkuste je letos i vy

    od Šárka Cvrkalová 10. 12. 2022
    10. 12. 2022 2 minuty čtení

    Josef Maršálek je jeden z porotců oblíbené televizní show Peče celá země. Nedávno mu navíc vyšla kuchařka s názvem Kynuté. Slavný cukrář miluje pobyt v kuchyni a samozřejmě…

  • VařímeŽivotní styl

    Burizonové koule: Jednoduchá nepečená cukrovinka, která připomíná dětství

    od Šárka Cvrkalová 10. 12. 2022
    10. 12. 2022 2 minuty čtení

    Není to sice typické cukroví, u nás ale na vánočním stole nesmí chybět ani burizony v karamelu. Sladká a lepkavá kulička mě každý rok přenese zpátky do dětství.…

  • VařímeŽivotní styl

    Jak na křupavé řízky: Maso nechte půl hodiny v pokojové teplotě a zapomeňte na hladkou mouku

    od Šárka Cvrkalová 10. 12. 2022
    10. 12. 2022 2 minuty čtení

    Blíží se Vánoce a s nimi i povinnost přípravy štědrovečerní večeře. V některých rodinách se stále tradičně konzumuje kapr, jinde ale dávají lidé přednost kuřecím či vepřovým řízkům.…

  • VařímeŽivotní styl

    Černé duše: Cukroví, jehož název není mezi lidmi příliš rozšířený. Na svátečním stole ale nesmí chybět

    od Šárka Cvrkalová 9. 12. 2022
    9. 12. 2022 2 minuty čtení

    U nás se na Vánoce každoročně dělá klasické cukroví. Vanilkové rohlíčky, linecké, ořechy, vosí hnízda… Ještě donedávna jsem měla za to, že i černé duše jsou cukroví, které…

Načíst více článků
x
Zavřít
Sledujte nás na  fb
  • Celebrity
  • Rodina
  • Instagram
  • Vztahy
  • Zajímavosti
  • Zdraví
  • Manželství
  • Jídlo
  • Dítě
  • Děti
  • Peníze
  • Psychologie
  • Vztah
  • Móda
  • Vaření
  • Recepty
  • Láska
  • Ze společnosti
  • Herečka
  • Vánoce
  • Horoskop
  • Film
  • Práce
  • Bydlení
  • Herec
  • Rady a tipy
  • Astrologie
  • Historie
  • Dovolená
  • Dcera
  • Kontakty
  • Všeobecné podmínky užití
|

© OnlyU Group s.r.o.

OnlyU
  • Celebrity
    • Film
    • Rozhovor
  • Životní styl
    • Rodičovství
    • Krása
    • Móda
    • Volný čas
    • Zdraví
    • Psychologie
    • Bydlení
    • Tvoříme
    • Domov
    • Zahrada
    • Horoskopy
    • Rady a nápady
  • Vztahy
  • VAŘENÍ
  • Zajímavosti
    • Aktuálně
    • Zvířata
    • Osobnosti
    • Historie
    • Krimi
  • Pomáháme
  • fb
© OnlyU Group s.r.o.