VařímeZdraví Usušte si před zimou větší množství ovoce. Bude se vám později hodit jako zdravá a chutná svačinka od Šárka Cvrkalová Včera Včera 2 minuty čtení Sušené ovoce si zachovává velké množství vitamínů, dlouho vydrží a může sloužit jako zdravá svačinka v měsících, kdy se k čerstvému ovoci nedostanete. Proto se vyplatí si ho…
ZdravíŽivotní styl Vitamín P může našemu tělu v mnohém pomoci. Dejte si ale pozor na předávkování od Šárka Cvrkalová 11. 11. 2023 11. 11. 2023 < 1 minuta čtení Jistě jste už slyšeli o mnoha druzích vitamínů. Znáte ale vitamín P? Ve skutečnosti se tak jinak říká skupině látek, kterou označujeme jako flavonoidy. A ty sice pro…
ZdravíŽivotní styl Mražení ovoce: Jaké druhy se na to hodí a tipy na uskladnění od Šárka Cvrkalová 2. 9. 2023 2. 9. 2023 2 minuty čtení V současné době ve velkém dozrávají kanadské borůvky, ostružiny a maliny. Někteří z vás mají možná na zahradě zásoby i dalšího ovoce. Pokud nevíte, co s ním, část…
VařímeŽivotní styl Mango lassi: Připravte si doma osvěžující nápoj jako z indické restaurace od Šárka Cvrkalová 26. 8. 2023 26. 8. 2023 < 1 minuta čtení Pokud milujete indickou kuchyni, nejspíš jste si už někdy zašli do restaurace a možná jste si objednali také jeden z jejich speciálních nápojů. Pokud vám zachutnalo mangové lassi…
ZahradaŽivotní styl Jak zajistit, aby jahody, maliny a další bobule zůstaly déle čerstvé? Pomůže trik s octem od Šárka Cvrkalová 5. 8. 2023 5. 8. 2023 < 1 minuta čtení Sezóna malin, ostružin a borůvek začala. Na zahrádkách se také ještě stále červenají jahody a rostou i ty lesní. Problém je ale v tom, že když člověk ovoce…
VařímeŽivotní styl Máte přebytek broskví? Připravte z nich exkluzivní zmrzlinu nebo přesnídávku od Šárka Cvrkalová 3. 8. 2023 3. 8. 2023 1 minuta čtení Koncem července dozrávají broskve a vy si konečně máte možnost pochutnat na svém oblíbeném ovoci. Jenomže pokud patříte k těm, kteří mají doma broskvoní víc, nejspíš brzy nebudete…
ZahradaŽivotní styl Co má v srpnu sezónu: Zajděte do lesa na borůvky, v obchodech se vyplatí jiné druhy ovoce. A co houby? od Šárka Cvrkalová 2. 8. 2023 2. 8. 2023 2 minuty čtení Velká část ovoce a zeleniny se sklízela už v červenci, některé druhy ale mají své období teprve před sebou. Na co se připravit v srpnu a čeho si…
ZahradaŽivotní styl Poznáte pravý špendlík? Většina lidí si ho plete s jinou rostlinou od Šárka Cvrkalová 31. 7. 2023 31. 7. 2023 2 minuty čtení Mnoho lidí pod pojmem špendlík vnímá často i keře a stromy, které jsou ve skutečnosti něčím úplně jiným. Rostliny rostoucí kolem silnic a cest, na kterých rostou žluté…
Životní styl Physalis: Ovoce plné vitamínů, kterého se mnoho lidí obává od Soňa Jiroutová 10. 7. 2023 10. 7. 2023 2 minuty čtení Možná jste již někdy dostali dezert nebo drink s malou bobulí nahoře a nevěděli jste, co to je a zda se to vůbec může jíst. Nejspíše se jednalo…
Rady a nápadyŽivotní styl Vypeckovávání třešní už vás s těmito triky trápit nebude. Zbavte se pecek snadno a rychle od Šárka Cvrkalová 1. 7. 2023 1. 7. 2023 2 minuty čtení Třešňové období je v plném proudu. Každý, kdo má možnost nasbírat si ovoce do zásoby, nejspíš potom neví, co s ním. A když už ho napadne nějaké využití,…
Vaříme Zrají třešně. Připravte si z nich jednoduchý nepečený koláč, který si zamiluje celá rodina od Šárka Cvrkalová 12. 6. 2023 12. 6. 2023 2 minuty čtení Už koncem května se začaly na stromech červenat třešně. Pokud máte možnost, rozhodně byste neměli zahálet a nasbírat si je do zásoby. A kdybyste potom nevěděli co s…
ZdravíŽivotní styl Pecky od ovoce nevyhazujte. Udělejte si z nich ocet, sirup nebo alkoholický likér od Šárka Cvrkalová 16. 2. 2023 16. 2. 2023 2 minuty čtení Ovoce je zdravé a mělo by se využívat do posledního kousku. Na to většina lidí myslí například při odšťavňování, kdy se pokoušíme spotřebovat i vzniklou ovocnou dřeň. Napadlo…
VařímeŽivotní styl Zapečená hruška s nivou se hodí k masu, tu nasladko si zase vychutnáte jako dezert od Šárka Cvrkalová 16. 1. 2023 16. 1. 2023 2 minuty čtení Kombinace ovoce a masa je v české kuchyni poměrně běžná. Kuře s broskví nebo maso pečené na švestkách i na pomerančích si dopřáváme nejen při zvláštních příležitostech. Lahůdkou…
VařímeŽivotní styl Opičí máslo: Pomazánka, kterou můžete skladovat v lednici až 6 týdnů od Šárka Blahoňovská 3. 1. 2023 3. 1. 2023 2 minuty čtení Opičí máslo zní všelijak, ale nebojte se, s opicí má společného asi tolik, jako má koňská mast s koněm nebo psí sádlo se psem, naštěstí. Oblibu si získalo…
Vaříme Sladké silvestrovské pohoštění: Ovocné jednohubky či kebaby, které na stole pěkně vypadají od Markéta Krejčí 30. 12. 2022 30. 12. 2022 2 minuty čtení Přemýšlíte, jak před silvestrem ozvláštníte občerstvení? Máte chuť na něco sladkého, ale cukroví už se vám přejedlo? Máme pro vás ideální řešení. Tím jsou ovocné špízy. Jsou sladké,…