VařímeŽivotní styl Jaroslava Obermaierová se kromě Ulice a ekonomické krize zviditelnila i vařením. Dělá třeba vánoční salámek od Šárka Cvrkalová 3. 12. 2022 3. 12. 2022 2 minuty čtení Jaroslavy Obermaierové je v poslední době v médiích plno. Tedy spíše jejích názorů na současnou ekonomickou krizi. Herečka známá ze seriálu Ulice má očividně ke všemu co říct.…
VařímeŽivotní styl Lančmít: Dříve socalistický hit, dnes nedoceněný pokrm. Domácí vydrží zavařený několik měsíců od Šárka Cvrkalová 2. 12. 2022 2. 12. 2022 2 minuty čtení Lančmít je podle mého názoru v posledních letech hodně nedoceněným pokrmem. Oblíbený byl v dobách socialismu, pak ale došlo ke zrušení potravinářských norem a výrobci do něj začali…
VařímeŽivotní styl Buchtičky se šodó: Připravte si doma ty skutečné. S těmi ze školní jídelny nemají moc společného od Šárka Cvrkalová 2. 12. 2022 2. 12. 2022 2 minuty čtení Buchtičky se šodó bývaly jedním z mých oblíbených jídel ze školní kuchyně. Nejde o to, že by to byla nějaká extra dobrota, ale nedalo se na nich nic…
VařímeŽivotní styl Demikát: Lahodná slovenská polévka, po níž nebude potřeba hlavní chod od Šárka Cvrkalová 1. 12. 2022 1. 12. 2022 2 minuty čtení Demikát jsem poprvé ochutnala u kamarádky na Slovensku. Hned jsem se do lahodné polévky zamilovala. Když jsem o ní doma básnila, rodina se mě zeptala, proč si neřeknu…
VařímeŽivotní styl Bakoňské vepřové kotlety: Syté jídlo pro celou rodinu, které je do hodiny hotové od Šárka Cvrkalová 1. 12. 2022 1. 12. 2022 2 minuty čtení Bakoňské vepřové kotlety se u nás v rodině dělají už dlouhé roky. Je to jeden z mála receptů, který místo babičky vždy vařil děda. Pak jsem se ho…
VařímeŽivotní styl Mozzarellu je snadné vyrobit i doma. Stačí k tomu sůl, mléko a ocet od Šárka Cvrkalová 1. 12. 2022 1. 12. 2022 2 minuty čtení Mozzarella je jedním z nejzdravějších sýrů vůbec. V České republice sice nepatří k těm nejoblíbenějším, i tak ale má své zastánce, kteří ji milují například s bazalkou a…
VařímeŽivotní styl Pravidelnou stolici vám zajistí chia semínka. Doporučují se i při dietách od Šárka Cvrkalová 30. 11. 2022 30. 11. 2022 2 minuty čtení Problémy s vyprazdňováním někdy mívá každý. Není to sice téma, které bychom veřejně probírali, k našemu životu to ale patří a je určitě dobré vědět, co proti těmto…
VařímeŽivotní styl Obatzda: Jednoduchá bavorská pomazánka k pivu. Vychutnáte si ji s pečivem i bramborami od Šárka Cvrkalová 30. 11. 2022 30. 11. 2022 2 minuty čtení Ke guláši se skvěle hodí pivo. Co se ale skvěle hodí k pivu? Pokud máte chuť si s přáteli otevřít lahev nebo plechovku svého oblíbeného chmelového moku a…
VařímeŽivotní styl Brambory lze připravit i v zavařovací sklenici. Budou mít jinou chuť než z pekáče od Šárka Cvrkalová 30. 11. 2022 30. 11. 2022 2 minuty čtení Brambory se dají připravit na mnoho způsobů. Dají se zapékat a vařit, můžete z nich udělat fritované hranolky, pečené bramboráky a mnoho dalších pokrmů. Jednou z možností, jak…
VařímeŽivotní styl Azu po tatarsku: Zkuste variabilní a na přípravu nenáročné jídlo, které se nemusí konzumovat jenom s rýží od Šárka Cvrkalová 29. 11. 2022 29. 11. 2022 2 minuty čtení O receptu na azu po tatarsku jsem se doslechla teprve nedávno, jakmile jsem ale pokrm poprvé ochutnala, bylo mi jasné, že to rozhodně nebylo naposledy. Pokud na první…
VařímeŽivotní styl Maso se rozmrazí nejlépe ve vodě. Musí se však dbát na její teplotu od Šárka Cvrkalová 29. 11. 2022 29. 11. 2022 2 minuty čtení Každý z nás má nejspíš v mrazáku zásobu masa. Když je ve slevě, koupíme ho víc a často ho zpracováváme až po několika týdnech nebo měsících. Při rozmrazování…
VařímeŽivotní styl Vejmrda: Tradiční pokrm, který se podává poslední den v roce od Šárka Cvrkalová 29. 11. 2022 29. 11. 2022 2 minuty čtení Na Vánoce vždy s rodinou držíme půst. A to nejen proto, abychom viděli zlaté prasátko, ale také se připravujeme na silvestra, kdy naopak celá rodina pěkně hoduje. Jedním…
VařímeŽivotní styl Maďarská čalamáda: Skvěle se hodí k hlavnímu chodu i jako samostatný salát. Po zavaření vydrží měsíce od Šárka Cvrkalová 28. 11. 2022 28. 11. 2022 2 minuty čtení Cestování do Maďarska se mi nikdy neomrzí. I když díky svým přátelům, za kterými tam příležitostně jezdím, znám zdejší kulturu už nazpaměť, maďarská kuchyně mě nepřestane udivovat. A…
VařímeŽivotní styl Sloní žrádlo: Tak trochu retro pomazánka, jejíž název dává smysl od Šárka Cvrkalová 27. 11. 2022 27. 11. 2022 2 minuty čtení Když jsem byla malá, nechápala jsem, proč se pánská část domácnosti vždycky tolik těšila na sloní žrádlo. Kromě toho, že to nevábně zní, jako dítěti mi pikantní pomazánka…
VařímeŽivotní styl Pomazánkové máslo se u nás vyrábí už od roku 1977. Vyzkoušejte si jeho přípravu doma z pár surovin od Šárka Cvrkalová 26. 11. 2022 26. 11. 2022 2 minuty čtení Pomazánkové máslo dnes používáme poměrně běžně. Dá se s ním pečivo jen tak namazat nebo z něho vytvořit různé pomazánky, někdy dokonce i dezerty. Znáte ale jeho historii?…