Brambory lze připravit i v zavařovací sklenici. Budou mít jinou chuť než z pekáče

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
brambory sklenice
Zdroj: Profimedia

Brambory se dají připravit na mnoho způsobů. Dají se zapékat a vařit, můžete z nich udělat fritované hranolky, pečené bramboráky a mnoho dalších pokrmů. Jednou z možností, jak si je vychutnat, je také jejich příprava v zavařovací sklenici.

Kombinaci brambor, slaniny, česneku a kopru miluje snad každý Čech. Brambory se dají připravit poměrně novým netradičním způsobem, který si jistě zamilujete i vy. Pokud milujete tuto zeleninu na všemožné způsoby, tento se k nim brzy přidá.

Pokud brambory budete zapékat ve sklenici v troubě, upečou se ve vlastní šťávě. Právě díky tomu budou mít jinou chuť, než kdybyste je jen naskládali na pekáč společně s kořením. Ačkoli se to zdá jako malá změna, ve skutečnosti si pochutnáte na bramborách úplně jinak.

Navíc budete moci takto připravené brambory využít až ve chvíli, kdy na ně budete mít skutečně chuť. Ideální budou například s nějakým jednoduchým zeleninovým salátem, ale využít se dají klidně i jako příloha k masu.

Samotné nebo s česnekem a cibulí

Na brambory zapečené ve sklenici potřebujete jen brambory, sůl, kmín a větší zavařovací sklenici. Brambory jednoduše oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny, vložte je do sklenice, přidejte koření a na dno sklenice nalijte pět lžic vody. Po zašroubování sklenice s ní pořádně zatřeste, aby se brambory obalily ve slané vodě.

Následně stačí bramborám zhruba 8 minut v mikrovlnné troubě a budou hotové. Buď je můžete konzumovat hned, nebo si je schovat na později. V lednici vydrží i několik dní. Je to podle vás až moc snadné na to, aby to bylo dobré? Vyzkoušejte sami.

Pokud se vám zdá recept příliš obyčejný, můžete ho vylepšit přidáním různých surovin. Brambory se totiž mohou zapékat ve sklenici i s cibulí, slaninou a česnekem. Přidat můžete i kopr. Postup je stejný jako v předchozím případě, pouze přidáte to, na co máte chuť.

V tomto případě server Svět kreativity radí vše zapékat na 180 stupňů 30 minut v troubě, následně můžete brambory konzumovat i po několika dnech.

Podávat byste je měli se svou oblíbenou omáčkou, doporučujeme například česnekovou s jogurtem.

Zdroj: Český rozhlas, Svět kreativity, Top recepty

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články