OnlyU
  • Celebrity
    • Film
    • Rozhovor
  • Životní styl
    • Rodičovství
    • Krása
    • Móda
    • Volný čas
    • Zdraví
    • Psychologie
    • Bydlení
    • Tvoříme
    • Domov
    • Zahrada
    • Horoskopy
    • Rady a nápady
  • Vztahy
  • VAŘENÍ
  • Zajímavosti
    • Aktuálně
    • Zvířata
    • Osobnosti
    • Historie
    • Krimi
  • Pomáháme
  • fb

OnlyU

  • Celebrity
    • Film
    • Rozhovor
  • Životní styl
    • Rodičovství
    • Krása
    • Móda
    • Volný čas
    • Zdraví
    • Psychologie
    • Bydlení
    • Tvoříme
    • Domov
    • Zahrada
    • Horoskopy
    • Rady a nápady
  • Vztahy
  • VAŘENÍ
  • Zajímavosti
    • Aktuálně
    • Zvířata
    • Osobnosti
    • Historie
    • Krimi
  • Pomáháme
  • fb

Vaření

Vaření je tepelná úprava pokrmu. Při ní se pevné kusy vaří v kapalině při teplotě varu vody (100 °C).

Teplo se při vaření šíří vodou prouděním.Kvůli tomu je třeba zahřívat pokrm odspoda. V pevných kusech se teplo šíří vedením.

V případě vaření hustší kapaliny je třeba proudění podporovat mícháním. Jinak dojde k připálení. Vzhledem k poměrně nízké teplotě při vaření trvá vaření větších kusů dlouho.

  • VařímeŽivotní styl

    Fitness pizza: Oblíbené jídlo, ale se zdravějším základem

    od Šárka Cvrkalová 12. 1. 2023
    12. 1. 2023 2 minuty čtení

    Pizza se i v České republice stává čím dál oblíbenějším jídlem. Dříve jsme na ni chodili s rodinou do restaurace, pak jsem se ji naučila dělat doma. Jenomže…

  • VařímeŽivotní styl

    Zbytky rýže nevyhazujte. Udělejte si z nich slané nebo sladké palačinky

    od Šárka Cvrkalová 12. 1. 2023
    12. 1. 2023 2 minuty čtení

    Každému z nás se někdy stane, že připraví jídla víc, než měl v plánu. Co zůstane, to se dá dojíst na večeři, někdy je ale člověk jídla přejeden…

  • VařímeŽivotní styl

    Racuchy: Na první pohled se podobají českým lívancům. Tady ale využijete starší jablka

    od Šárka Cvrkalová 11. 1. 2023
    11. 1. 2023 2 minuty čtení

    Každý někdy dostane chuť na sladké. Ke snídani nebo k večeři se u nás s oblibou podávají palačinky nebo lívance. Také vám ale někdy přijde, že jste těchto…

  • VařímeŽivotní styl

    Kynuté palačinky s bublinkami: Zkuste nevšední verzi těch klasických

    od Šárka Cvrkalová 10. 1. 2023
    10. 1. 2023 2 minuty čtení

    Na obyčejných palačinkách není nic složitého. Smíchá se mléko, mouka a vajíčka, všechno se nalije na pánev a je hotovo. Jídlo se pak dá podávat nasladko i naslano.…

  • VařímeŽivotní styl

    Masové placky můžete jíst samotné nebo z nich udělat hlavní chod k obědu. Přidat do nich můžete vlastně cokoli

    od Šárka Cvrkalová 9. 1. 2023
    9. 1. 2023 2 minuty čtení

    Většina lidí dělá doma karbanátky z mletého masa. Samozřejmě i já si někdy připravím tyhle masové placky, ať už obalené ve strouhance, nebo jen tak samotné. Když se…

  • VařímeŽivotní styl

    Jak na tatarák: Zpříjemněte si večer u televize oblíbeným pokrmem Čechů

    od Šárka Cvrkalová 7. 1. 2023
    7. 1. 2023 2 minuty čtení

    K tatarskému bifteku se lidé staví jen dvěma způsoby. Jedni ho milují a mohou se po něm utlouct, jiným přijde konzumace syrového masa nechutná a nerozumí těm, kdo…

  • VařímeŽivotní styl

    Polská kopytka se hodí k nejednomu jídlu. Připravíte je i ze zbytků

    od Šárka Cvrkalová 7. 1. 2023
    7. 1. 2023 2 minuty čtení

    Pokud jste si jeden den dali k obědu brambory, ale trochu jste to přehnali s jejich množstvím, možná přemýšlíte, jak je zužitkovat do dalšího receptu. Nemusíte je jen…

  • VařímeŽivotní styl

    Potthucke: Zkuste si udělat bramborový chléb se slaninou, který se dříve podával s povidly

    od Šárka Cvrkalová 7. 1. 2023
    7. 1. 2023 2 minuty čtení

    Původně šlo o pokrm pro chudé. Chléb z brambor jedli především ti, kteří si nemohli dovolit příliš jiných jídel. Dnes je potthucke tradiční pochoutkou, která se především v…

  • VařímeŽivotní styl

    Příprava kyjevského kotletu zabere nějaký ten čas. Výsledek ale stojí za to

    od Šárka Cvrkalová 6. 1. 2023
    6. 1. 2023 2 minuty čtení

    Milujete kuřecí maso a hledáte nový způsob, jak si ho doma připravit? Možná je pro vás řešením kyjevský kotlet. Jídlo, které se proslavilo především na Ukrajině, je trochu…

  • VařímeŽivotní styl

    Draniki: Rychlovka, která vyžaduje méně surovin než bramboráky

    od Šárka Cvrkalová 6. 1. 2023
    6. 1. 2023 2 minuty čtení

    Český bramborák známe pravděpodobně všichni. I v jiných zemích se ale dělají bramborové placky a od těch našich se poměrně výrazně liší. V Bělorusku se například už od…

  • VařímeŽivotní styl

    Zavináče zvládnete připravit sami. Nejlepší jsou ty ze sleďů

    od Šárka Cvrkalová 6. 1. 2023
    6. 1. 2023 2 minuty čtení

    Ryby jsou obecně považovány za jeden z nejzdravějších druhů masa. Obsahují řadu látek, které jsou pro naše tělo důležité, a měli bychom je tak na jídelníček zařadit minimálně…

  • VařímeŽivotní styl

    Polévka z nakládaných okurek: Možná zní nevábně, ale naši sousedi se po ní mohou utlouct

    od Šárka Blahoňovská 5. 1. 2023
    5. 1. 2023 2 minuty čtení

    Zkoušeli jste dát někdy nakládačky do teplého pokrmu? Myslíme si, že nikoliv. Teplá kyselá okurka nám evokuje maximálně tak cheeseburger v „mekáči“. U našich sousedů s ní však…

  • VařímeŽivotní styl

    Slezské nebe: Zapomenuté kulturní dědictví, které kombinuje sladké, slané a kyselé chuti

    od Šárka Cvrkalová 5. 1. 2023
    5. 1. 2023 2 minuty čtení

    Slezské nebe je tradiční pokrm pocházející ze Slezska, který se dnes velmi často dělá také v Německu. Jeho originální název zní Schlesisches Himmelreich. Jídlo kombinuje chuť šťavnatého masa…

  • VařímeŽivotní styl

    Zavařování ořechů: Nezžluknou a vydrží roky. Můžete si vybrat mezi troubou, hrncem i mikrovlnkou

    od Šárka Cvrkalová 4. 1. 2023
    4. 1. 2023 2 minuty čtení

    Zavařovat se dá ledacos. Z ovoce se dělají vynikající marmelády, zavařit se dá ale také zelenina. Už vás někdy napadlo zavařovat ořechy? A věděli byste, jak na to?…

  • VařímeŽivotní styl

    Krautstrudel: Německý závin se zelím, který je rychle hotový

    od Šárka Cvrkalová 4. 1. 2023
    4. 1. 2023 2 minuty čtení

    Klasický český štrúdl zná každý. Závin s jablky a skořicí děláme doma poměrně pravidelně. Původní štrúdl sice pochází z Rakouska, mylně je ale někdy považován ze jídlo německé.…

Načíst více článků
x
Zavřít
Sledujte nás na  fb
  • Celebrity
  • Rodina
  • Instagram
  • Vztahy
  • Zajímavosti
  • Zdraví
  • Manželství
  • Jídlo
  • Dítě
  • Děti
  • Peníze
  • Psychologie
  • Vztah
  • Móda
  • Vaření
  • Recepty
  • Láska
  • Ze společnosti
  • Herečka
  • Vánoce
  • Horoskop
  • Film
  • Práce
  • Bydlení
  • Herec
  • Rady a tipy
  • Astrologie
  • Historie
  • Dovolená
  • Dcera
  • Kontakty
  • Všeobecné podmínky užití
|

© OnlyU Group s.r.o.

OnlyU
  • Celebrity
    • Film
    • Rozhovor
  • Životní styl
    • Rodičovství
    • Krása
    • Móda
    • Volný čas
    • Zdraví
    • Psychologie
    • Bydlení
    • Tvoříme
    • Domov
    • Zahrada
    • Horoskopy
    • Rady a nápady
  • Vztahy
  • VAŘENÍ
  • Zajímavosti
    • Aktuálně
    • Zvířata
    • Osobnosti
    • Historie
    • Krimi
  • Pomáháme
  • fb
© OnlyU Group s.r.o.