Vybrali jsme pro vás adventní inspirace

od Luboš Klouček
2 minuty čtení
advent
advent

Adventní čas klepe na dveře a Ježíška už pomalu vidíte za oknem. Vánoce jsou nejkouzelnější částí roku. Pojďte se s námi inspirovat, jak strávit advent co nejpříjemněji. Právě detaily tvoří skutečné zážitky.

1. Kreativní odpočítávání

Čokoládové adventní kalendáře zná každý. Vynechávat je určitě nemusíte, ale už jste dětem nebo partnerovi někdy zkusili vyrobit vlastní kalendář? Stačit vám bude mini botník nebo čtyřiadvacet pytlíčků v krabici. Každé okénko/pytlík naplníte něčím jiným a následně jej jakýmkoliv způsobem „zapečetíte“. Na malých dárcích se lze pěkně vyřádit. Pro holčičky můžete

Zdroj: Sazka

vložit do okének drobnou kosmetiku, pro chlapečky autíčka. Pro partnera pak podle obliby panák alkoholu v lahvičce, nebo mini sýry a salámky.

2. Adventní kalendář pro dospělé

Jestli preferujete spíše dietní kalendáře, po kterých se netloustne, můžete si domů pořídit los Adventní kalendář. Každý den si setřete jedno políčko a možná se na vás usměje i hlavní výhra v podobě jednoho milionu korun. Můžete si z toho udělat i rituál a stírat každý večer s rodinou políčko na společném losu, nebo hromadně každý na svém kalendáři. Tento los ukrývá více jak 660tis dalších výher a po setření voní po perníku. To už jsou pěkně vypečené Vánoce.

3. Svařákobraní

Zdroj: 123RF.COM

Co by to bylo za advent bez horkého svařáku. Udělejte si čas a zajděte se svými blízkými na vánoční trhy. Dejte si ale pozor na kvalitu vína. Ne každý majitel stánku je dobrák, takže se raději předem zeptejte na původ vína. Obecně lze říci, že na menších trzích bývá víno o kapku lepší. Trendem posledních let je pak bílý svařák, který je oproti červenému lehčí a trošku aromatičtější. Pro abstinenty je na trzích spousta jiných teplých dobrot, třeba horká čokoláda. Ovšem, jestli nemáte rádi davy, můžete si víno svařit i sami na doma k televizi. Potřeba je k tomu jen víno, cukr a koření.

4. Sváteční hodování

Kromě adventního pečení cukroví se tradičně dělá také domácí vaječný likér. Kupovaný totiž tomu domácímu nesahá ani po kotníky. Náš prověřený vznikne svařením 100 ml neslazeného kondenzovaného mléka s 200 gramy cukru a 400 ml smetany a vnitřkem vanilkového lusku. Bokem se ve vodní lázni vyšlehá k ohřátí 5 žloutků. Jen pozor, aby se nezdrcly. Za tepla se k nim přileje smetanová směs. Rozmíchat, přecedit a pak už jen dle chuti přilít přibližně 250 ml rumu. Zamíchaný likér nechat pár hodin uležet v lednici a je hotovo. Na zdraví!

Autor: redakce


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články