Taneční podložka – zábava, hubnutí, koordinace pohybu

od
2 minuty čtení
tanec
tanec

Chcete začít hubnout a zabavit u toho sebe i své přátele? Nebo toužíte po tom vylepšit své dovednosti v oblasti rytmu nebo i koordinace? Skvělým pomocníkem pro takový případ je taneční podložka, často také označována písmeny DDR (Dance Dance Revolution).

Taneční podložka vznikla roku 1998 v Japonsku. Jedná se o hudební taneční hru, při níž má člověk za úkol tančit podle příkazů na obrazovce počítače. Podložku jednoduše připojíte k počítači a po snadné instalaci několika ovladačů a programů se řídíte šipkami na monitoru.

PRŮBĚH HRY DDR

Hráč stojí na desce o velikosti zhruba 1×1 metr. Deska je zapojena do počítače či jiné platformy (existují verze pro PS2, PS3 i PS4) a tanečník podle šipek na obrazovce sešlapuje jednotlivá tlačítka na desce. Celá hra probíhá v rytmu vámi zvolené písničky.

Nabídka písniček je už v základní verzi bohatá, jednotlivé hity se ovšem dají i dostahovat a hru tak lze přizpůsobit jednotlivci přímo na míru. Každá písnička má navíc vlastní nastavení od úplného začátečníka až po experta, není třeba se tedy bát, že by pro vás byla tato zábava náročná.

PROČ SI DDR POŘÍDIT?

  1. Zdravý pohyb – při sešlapování tlačítek dochází především k pohybu dolních končetin a pasu, zapojeno může být ovšem při komplikovanějších písních i celé tělo.
  2. Zábava s přáteli – hra se dá nastavit také na multiplayer. Stačí zapojit k monitoru dvě desky místo jedné a proměnit párty s kamarády v taneční souboj.
  3. Posílení svalstva – pravidelný pohyb na taneční desce prospívá vašim lýtkovým a stehenním svalům a může se rovnat například s cvičením na rotopedu nebo jízdě na kole.
  4. Zlepšení koordinace pohybu – je třeba se přesně trefovat do daného místa, aby vám byly započítány body. Hra proto velmi zlepšuje přesnost a koordinaci vašeho pohybu.
  5. Zlepšení rytmu – jelikož celá hra probíhá za doprovodu písniček, je prokázáno, že i váš rytmus a hudební sluch se v souvislosti se sjednoceným pohybem na desce zlepší.13

ZAČNĚTE TANČIT ZA MÉNĚ NEŽ 900 KČ

Taneční podložky jsou zábavou pro všechny věkové kategorie. Existuje hned několik verzí. Samozřejmě, že profesionální podložky, na kterých se tančí v pevných botách, mohou finančně dosáhnout i ke 20 000 Kč. Pokud se však v budoucnu nechcete účastnit žádných mistrovství a pořizujete si DDR pouze pro domácí zábavu, věřte, že za 900 Kč koupíte podložku, která vám vydrží několik let denního používání.

Připlatit si bude třeba, pokud bydlíte v panelovém domě a máte pod sebou sousedy. I podložku s molitanovou výplní, která dostatečně tlumí jakékoli dupání, koupíte ovšem maximálně za 1 500 Kč.

Líbí se vám představa hubnutí a celkového posílení těla, nebo si zkrátka jen chcete zatančit s přáteli? DDR taneční podložku seženete téměř v každém větším elektro obchodě, nebo na internetu. Postahujte své oblíbené hity, oblékněte sportovní oblečení a užívejte si zábavu v rytmu.

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články