Vločková dieta: Rychlé hubnutí během 3 fází

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Ovesna kase
Zdroj: Shutterstock

Ovesné vločky jsou zdravá potravina, která se často doporučuje při dietách. Existuje dokonce i takzvaná vločková dieta, která je na konzumaci kaší z této suroviny založená. Je ale skutečně zdravá?

Ovesné vločky jsou skvělým zdrojem vlákniny, bílkovin a vitamínů, píše Free Dieting. Vločky jsou až ze 70 % tvořeny sacharidy, a proto se mnohdy doporučují jako každodenní snídaně. Během vločkové diety se ale jedí daleko častěji.

Rozdělení na fáze

Vločková dieta se podle Medical News Today dělí na několik fází. V té první byste měli jíst ovesné vločky třikrát denně, a to v podobě ovesné kaše nebo sypaných vloček s drobným ovocem.

Ve druhé fázi opět konzumujte vločky třikrát denně, ke každé porci ale přidejte také čerstvé ovoce nebo zeleninu. Třetí fáze je založena na tom, že se zdravě stravujete. Jídelníček se skládá z pravidelných porcí zdravých potravin.

V této fázi člověk jí hodně bílého masa, ryb, ovoce, zeleniny a luštěnin. Ovesnou kaši jíte každý den pouze na snídani. Dieta je vhodná v případě, že se pokoušíte rychle zhubnout více kilogramů, doplňuje Mamas Latinas.

Nevýhody vločkové diety

Vločková dieta sice znamená, že vaše tělo přijme hodně vlákniny a že se vám podaří rychle zhubnout, na druhou stranu během ní dostává vaše tělo výrazně menší množství kalorií, než je normální. Proto můžete pociťovat řadu negativních účinků.

Patří k nim málo energie, únava a špatná nálada. Jednostranná strava může člověka také nudit, což se odrazí na jeho psychické stránce, píše Free Dieting.

Vločková dieta tak má své klady a zápory, asi jako ostatně každá jiná dieta. Je jen na vás, zda právě do této se budete chtít pustit. Předem je ale dobré myslet také na to, že po ukončení diety hrozí v případě návratu ke starému stravování rychlý jojo efekt.

Zdroj: Mamas Latinas, Medical News Today, Free Dieting, Stylecraze, Healthline

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články