Linda (32): Měsíc před narozením syna mě opustil se slovy, že není na dítě připravený

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
tehotenstvi
tehotenstvi

V životě každé ženy je několik okamžiků, které chce prožít naplno se svým milým a pamatovat si je až do konce života. A já nejsem výjimkou. Už odmalička jsem si představovala krásnou svatbu s hezkým ženichem a velkou a šťastnou rodinu. Můj sen se začal plnit, když mě Aleš požádal o ruku.

Náš vztah trval už pár let a já začala toužit po miminku. Nechtěla jsem ale, aby se narodilo do nemanželského prostředí. Když mě Aleš požádal o ruku, byla jsem nadšená a šťastná. Byl to první z několika momentů, které jsem si opravdu chtěla užít. Druhý následoval asi dva měsíce poté, když jsem Alešovi oznámila, že bude otcem.

Byl šťastný. Postupně si ale začal uvědomovat, co to vlastně obnáší

Zdroj: 123RF.COM

Aleš jásal, že se nám tak bez problému podařilo to, po čem jsme oba toužili. Svatbu jsme naplánovali po mé mateřské dovolené, abychom se nemuseli s ničím stresovat, dokud miminko nepřijde na svět. Plánování ale i přesto mělo velký vliv na naši psychiku. A to především – překvapivě – na Alešovu.

Zpočátku mi na všechno odpovídal, vymýšlel nové nápady do dětského pokojíčku, debatoval se mnou o možných jménech pro holčičku i chlapce. Později začal být ale podrážděný a kdykoli jsem začala mluvit o dítěti, spíše se zdržoval komentáře.

Myslela jsem, že je to přirozený strach z prvního dítěte, který jsem prožívala i já. Zároveň jsem ale věděla, že se na malého drobečka velmi těším.

Svatba nebude, rozešel se se mnou

Alešův strach z otcovství přerostl až v panickou hrůzu. Stále mi opakoval, že se o dítěti bavit nechce, že se bojí, jak bude špatným otcem. Snažila jsem se ho přesvědčit, že je to normální, protože nikdo poprvé neví, do čeho jde. Zároveň jsem v něm hledala alespoň špetku natěšenosti. Ale bohužel jsem ji nenašla.

Měsíc před narozením syna mi sdělil, že výchovu dítěte zkrátka nezvládne, že není na dítě připravený. Rozešel se se mnou a nechal mě se smutkem osamocenou. Den, který jsem si chtěla užít tak, jako žádost o ruku a zjištění, že jsem těhotná, den, kdy malý Filípek přišel na svět, jsem prožila sama, úplně jinak, než jsem si představovala. Aleš platí alimenty, jinak se ale o syna nezajímá. Vůbec nevím, jak mu v budoucnu vysvětlím, že tatínek o něj zkrátka neměl zájem.

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články