Monika (44): Manžel se vrátil ke své bývalé ženě. Už ho nezajímá ani náš 8 letý syn

od Luboš Klouček
2 minuty čtení
nezajimajiho
nezajimajiho

Věděla jsem, že děláme špatnou věc. Filip byl ženatý, a přesto jsem si s ním začala. Stále mi sliboval, že to své manželce řekne, že je s ní nešťastný a chce být jenom se mnou. Když jsem otěhotněla, skutečně svým slibům dostál a rozvedl se. Vzali jsme se, když byly malému Vojtíškovi tři roky. Rozvodové řízení totiž nějaký čas zabralo a Filip se nechtěl hrnout do svatby ihned po tom, co jinou ženu opustil.

Andrea byla sice na Filipa zpočátku naštvaná, on se ale u soudu vzdal téměř všeho – nechal jí dům, auto i část svých úspor. Úspěšně jí vysvětlil, že ji má rád, ale že to mezi nimi už delší dobu nefunguje. Zprvu sice nevěřila tomu, že by se rozešli i bez mého přičinění, nakonec se ale přes celý problém přenesla a zůstala s mým mužem v kontaktu.

Věděla jsem, že z nás kamarádky nikdy nebudou

I když jsem nemohla mému manželovi zakazovat, aby se s Andreou dál stýkal jako přítel, bylo mi jasné, že mě Andrea nesnáší. Několikrát u nás byla na obědě a snažila se tvářit, jako že je všechno v pořádku, když jsme ale zůstaly v místnosti samy dvě, nastalo trapné ticho a vražedné pohledy. Jenomže Vojta začal mít „tetu Andreu“ rád, a když jsem se svému muži snažila objasnit, že se s jeho bývalkou moc nemusím, jenom jsme se hádali.

Zdroj: 123RF.COM

Stali se z nich nejlepší přátelé. Já jsem sice získala post Filipovy manželky a matky jeho syna, on si ale daleko víc začal rozumět s Andreou. Jako by jim rozvod oběma otevřel oči. Se mnou Filip spal a vychovával dítě, s ní se ale bavil. Postupem času jsem si začala připadat odstrčená.

Snažila jsem se hrát na city. Nevyšlo to

Myslela jsem, že když se kvůli synovi s bývalou ženou rozešel, mohl by kvůli němu také pochopit, co pro mě znamená. Řekla jsem mu, že si nepřeji, aby se s Vojtou Andrea vídala. Napadlo mě, že dá přednost jemu, jenomže on místo toho začal chodit s exmanželkou ven. Začala jsem žárlit a jeden večer jsem mu ztropila před naším již osmiletým synem scénu.

Obvinila jsem ho z toho, že s ní spí, zatímco já mu vychovávám syna. Odpověděl mi, že jsem to měla očekávat. Se mnou si taky začal, zatímco se tvářil, že je dokonalým manželem někomu jinému. Vojta ho prý vůbec nezajímá a chce se vrátit k Andree.

Je mi líto, jak hrozně jsem naletěla. Požádala jsem o rozvod, o Vojtu se budu starat sama. V hloubi duše jenom doufám, že Andrea jednou pozná, co je Filip ve skutečnosti zač.

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články