Jana (41): Soud svěřil děti otci. Děti brečí chtějí zůstat se mnou

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
detidopece
detidopece

Minulý týden padlo osudové rozhodnutí. S manželem jsme po několika letech hádek a tahanic konečně u soudu dospěli do bodu, kdy bylo rozhodnuto o majetku a také našich dětech. Pro mě je však situace neúnosná.Soud totiž rozhodl ve prospěch otce, který se teď má o obě naše ratolesti starat. Děti jsou z toho zoufalé, pláčou a neustále mi volají. Mě nad jejich smutkem puká srdce, ale v řešení situace jsem bezradná.

Manžel mě podváděl, proto jsem se rozhodla pro rozvod

Vždy jsem to byla já, kdo dával do výchovy našich dvou synů veškerou energii. Manžel se věnoval tomu, aby byl jeho začínající podnik úspěšný a téměř nebyl doma. Po čase se navíc ukázalo, že se v zaměstnání nezdržuje jen kvůli svým zakázkám, ale také kvůli mladé sekretářce, která s ním ráda trávila čas i mimo pracoviště.

Zdroj: 123RF.COM

Pro mě, jako upracovanou matku, to byla rána pod pás a rozhodla jsem se, že přijdu s rozvodovými papíry. Můj manžel z toho byl rozčilený a vyhrožoval, že mi vezme majetek i děti. Mučil mě myšlenkou, že zůstanu sama a teď vidím, že se jeho slova naplnila.

Rozhodlo jeho finanční zabezpečení i vhodnější pracovní podmínky

V době, když jsme se začali rozvádět, však můj manžel ustálil situaci ve firmě natolik, že nebylo třeba, aby v ní do budoucna trávil tolik času. Měl více zakázek, více zaměstnanců a mohl být častěji doma. Výrazně se také navýšil jeho příjem, což bylo nejspíše rozhodující právě u soudu.

Nemohla jsem oponovat, protože sama jsem chodila na dlouhé směny do supermarketu a některé dny jsem se vracela velmi pozdě. Kromě toho jsem měla také mizerný plat, takže bych bez výraznější manželovy finanční pomoci nemohla nikdy děti uživit. Manžel se nabídl, že děti bude vychovávat s jeho novou přítelkyní a soud rozhodl v jeho prospěch.

Děti si beru na víkendy nebo na výlety

Kontakt se snažím s dětmi udržovat stále. Bojím se, že na mě časem zapomenou a zvyknou si na novou maminku, která mi přebrala manžela. Každý den se utápím ve vlastních slzách a o víkendech se snažím utěšovat děti.

Říkají, že se s tátou nudí, pláčou a přemlouvají mě, aby se mohli vrátit ke mně. Manžel mi děti předává jen na některé víkendy, nebo když se domluvíme na výlet. Jakmile však nabídnu, že se o ně postarám i v týdnu, kdy chodí do školy, je oheň na střeše. Rozhodnutí soudu mu náramně vyhovuje a on se snaží mi děti co nejvíce odcizit. Já svou snahu ale nevzdám a budu bojovat. Až budou děti starší, určitě si budou moci vybrat, zdali se chtějí přestěhovat zpět.

Autor: Tereza Hotovcová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články