Skandál ve Skotsku: Slávisté nebyli po vítězném utkání s Rangers vpuštěni do šatny. Jejich emoce byly zachyceny na videu

od Šárka Blahoňovská
< 1 minuta čtení
slavia
Zdroj: Profimedia

Hráči a realizační tým SK Slavia Praha nebyli dlouho po bouřlivém utkání s Rangers FC v rámci osmifinále Evropské ligy vpuštěni do šatny. Bylo jim to umožněno přibližně po půl hodině. Z incidentu bylo pořízeno video, které zachycuje emoce po zápase a rozhořčení hostů.

Pražský klub v osmifinále Evropské ligy porazil skotský tým Rangers FC výhrou 0:2. Trefil se Peter Olayinka a Nicolae Stanciu. Z vítězství ve vyhroceném mači se tak radovali Pražané, jejich radost však měla pěkně hořkou pachuť.

Nejen že byl v zápase zraněn gólman sešívaných Ondřej Kolář po faulu, za nějž dostal protihráč červenou kartu, ale klub teď čelí obvinění z rasistické poznámky.

Tu měl jednomu z hráčů Rangers údajně pošeptat slávistický obránce Ondřej Kúdela.

Vedení klubu se proti tomuto nařčení ohradilo, rasismus odmítl i samotný Kúdela: „Řekl jsem mu „You‘re fucking guy,“ vysvětloval obránce s tím, že to bylo řečeno v emocích.

Napadení uvnitř stadionu

Navíc měl být po skončení utkání napaden a zbít do krve v útrobách stadionu, čemuž měli přihlížet zástupci UEFA i samotný trenér domácích Steven Gerrard.

Do něj ale Slavia po závěrečném hvizdu dlouhé minuty nebyla vpuštěna. Incident byl zaznamenán na videu:

Slávisté zavolali policii, na níž se obrátil s žádostí o pomoc. Stejně tak kontaktovali i české velvyslanectví. Celá záležitost bude mít dle všeho ještě velkou dohru.

Autor: Marek Slanina


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články