Martina: Odpustím mu úplně všechno. Vím, že to není správné, ale nechci o něj přijít

od Nikola Jaroschová
3 minuty čtení
odpustimmuvsechno
odpustimmuvsechno

Mé manželství se pokazilo už pár měsíců po svatbě. S manželem jsme se dostali do finanční krize a obviňovali jsme proto jeden druhého. Aby toho nebylo málo, byla jsem nucena skončit v práci a místo jeho podpory jsem se dočkala spíše výčitek.

Situace se uklidnila a já si našla novou práci, naše problémy tím ale neskončily. Kvůli finanční tísni jsme museli trávit v práci čas od rána do večera. Tedy, alespoň jsem si to myslela. Já skutečně pracovala od nevidím do nevidím, manžel volný čas ale využil úplně jinak.

Přiznal se mi k první nevěře

Zdroj: 123RF.COM

Byla jsem tenkrát unavená z práce, takže jsem si chtěla jít lehnout. On ale trval na tom, že si se mnou musí promluvit. Došlo mi z jeho hlasu, že se něco stalo a rozhodla jsem se ho vyslechnout. Řekl, že mi byl nevěrný a že už tu tíhu nemůže unést. Plakal a mně ho bylo vlastně i líto. Nejdřív jsem na něho chtěla křičet, nakonec jsem ho ale jen objala a řekla, že pokud to byl úlet, na našem vztahu to nic nezmění.

Vyšiloval, že mu čtu soukromé zprávy

I když jsem mu odpustila a rozhodla se na našem vztahu nic neměnit, moje vnitřní já zkrátka trvalo na tom, abych mu potají kontrolovala zprávy. Jednou mě přistihl s jeho mobilem v ruce a strašně se naštval. Křičel na mě, že mu snad nevěřím, a když jsem se ohradila, že mi k tomu dal důvod, praštil dveřmi a dva dny se mnou nemluvil. Omluvila jsem se nakonec já. Miluji ho a nechtěla jsem udržovat tichou domácnost.

Podvedl mě s mojí nejlepší kamarádkou

Zdroj: 123RF.COM

Nevěra se opakovala. A ne jednou. Sice už se mi nikdy nepřiznal, ale já to zkrátka poznala. Něco jsem vyčetla ze zpráv, něco si jenom logicky dala do souvislostí. Rozhodla jsem se o tom nemluvit. Skoro jsme spolu nespali a já měla pocit, že si tak hledá vztahy na jednu noc jako náhradu. Když jsem ale zjistila, že mě podvádí s mou kolegyní z práce a dlouholetou kamarádkou, rozhodla jsem se s ním o tom promluvit.

Omlouval se a prosil o odpuštění

Nic nepopíral. Já se bála, že se možná naštve, že mu opět čtu zprávy. On nepřiznal, že mám pravdu a se slzami v očích mě prosil, abych ho neopouštěla. Tvrdil, že mě miluje a už se to nikdy nebude opakovat. A já mu jako vždy odpustila.

Zkoušela jsem různé experimenty v posteli. Nic nezabralo.

Věděla jsem, že v té nevěře není nic víc, než jeho potřeba. Podvedl mě s více ženami. City choval jedině ke mně. Říkala jsem si, že ho možná přesvědčím, když naše postelové hrátky trochu okořením. Zkoušeli jsme všechno možné, ale i tak jsem si stále byla jistá, že se jednou dvakrát do týdne stýká s jinými.

Tuším, že mě podvádí dál…

Rozhodla jsem se přestat jeho zprávy raději číst. Vždy, když mám podezření, zkrátka svého muže svedu. A společné milování mi tak nějak dodá energii k tomu, abych ho nikdy neopustila. Miluji ho, a i když mě podvádí, nikdy o něho nechci přijít.

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články