Dagmar (39): Příteli jsem odpustila tu nejhorší věc, jakou může člověk člověku udělat. Vrátilo se mu to jako bumerang

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
zena smutna 2
zena smutna 2

Nevěra je něco, co by člověk odpouštět neměl. To alespoň píše Dagmar ve svém e-mailu, jímž se naší redakci svěřila se svými problémy. Jenže nejde jen o to, co její přítel udělal, ale především o to, kdy.

Článek byl zpracován na základě příběhu čtenářky. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.

„Miminko jsem si přála dlouho. I můj tehdejší přítel Jonáš byl nadšený, když jsem otěhotněla. Společně jsme začali plánovat budoucnost. Jenže to jsem netušila, že v ní pro něj nebude místo,“ píše Dagmar.

„Zpočátku se tvářil, že je všechno v pořádku. Chodil domů z práce sice později, ale neměla jsem ani tušení, že se zdržuje s jinou. Tvrdil mi, že vydělává na společnou domácnost,“ dodává.

Přišla jsem na to, že má milenku. Odpustila jsem mu

Jonáš s Dagmar nechtěl spát, aby jí nebo dítěti nějak neublížil. Jenomže milostný život mu chyběl, a tak si časem našel náhradu. Když to Dagmar zjistila, ihned na něj udeřila.

„Tvrdil, že pro něho milenka nic neznamená, že s ní vztah ukončí. Že chce být jen skvělým otcem od rodiny. Omlouval se a prosil o odpuštění,“ píše čtenářka.

„I když mě ranilo, že mi byl nevěrný v době, kdy jsem nosila pod srdcem jeho dítě, nakonec jsem věřila jeho prosbám. Odpustila jsem mu a několik měsíců jsme se snažili dělat, že se nic nestalo.”

Udělal to znovu. Před porodem mě opustil

I když se pár snažil dělat, že je mezi nimi všechno v pořádku, brzy přišla Dagmar na to, že jí Jonáš stále zahýbá. „Myslela jsem, že má stále stejnou milenku, ale zjistila jsem, že je to tentokrát jiná žena.

Strašně jsme se pohádali. Tři týdny před porodem mi Jonáš řekl, že se mnou už být nechce, že s milenkou začne žít. Opustil mě a já zůstala v té nejtěžší životní chvíli úplně sama.”

Po půl roce chtěl mě i dítě zpátky. Už neměl šanci

Když se Dagmar narodilo dítě, začala žít naplno. Starala se o synka, z příspěvků od státu se snažila nějakým způsobem vyjít. I když se všeho bála, nakonec se dokázala postavit na vlastní nohy.

„Jonáš se mi ozval po půl roce. Tvrdil, že udělal strašlivou chybu, že by chtěl mě i synka zpátky. Prý by se ke mně rád vrátil. Sliboval, že budeme šťastná rodina.“

Na takové řeči už ale Dagmar svému expříteli nenaletěla. „Vypadal, že ho to doopravdy ranilo. Možná mě stále miluje a opravdu by se ke mně rád vrátil. Ale já už mu nevěřím a city k němu jsou minulost. Udělal chyby, tak ať za ně platí,“ dodává závěrem.

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články