Daniela (34): Mohou být žena a muž přátelé? Manžel si to nemyslí a nesnáší mého kamaráda

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
prateleodmala
prateleodmala

Přátelství mezi ženou a mužem je neustále omílané téma. Je možné, aby dva jedinci jiného pohlaví byli přátelé? Já jsem přesvědčená o tom, že to tak může být a bez problémů fungovat. Můj manžel je silně proti a máme kvůli tomu neustálé hádky.

Jako malá jsem se bavila raději s chlapci

Nebyla jsem nikdy moc přátelský typ, ne proto, že bych nechtěla, ale proto, že jsem velmi uzavřený člověk. Nerada se někomu otevírám a většina holek mi přišla buď to arogantních nebo náladových slepic. Celou základku jsem jen lozila po stromech a honila se s kluky po chodbách. Nejevila jsem zájem o šminky ani barbíny. Na střední škole jsem se seznámila s Liborem. Byl to malý tlustý kluk, kterému se každý jen smál. Bylo mi ho líto, tak jsem se s ním začala bavit. Stali jsme se přáteli a vydrželo nám to až do dnes.

Můj kamarád vyrostl v hezkého chlapa

Zdroj: 123RF.COM

Dnešní Libor je vysoký a sympatický mladý chlap, který mi je úžasnou oporou. Několikrát jsme se shodli na tom, že bychom spolu nemohli chodit. Jednou na střední jsme se sice políbili, ale nebylo tam žádné jiskření. Od té doby jsme nerozlučná dvojka a trávíme spolu hodně času. Mám Libora opravdu ráda, ale nedokázala bych si představit, že by to byl můj manžel.

Manžel ho nemůže snést, zakazuje mi se s ní stýkat

Před šesti lety jsem poznala svého budoucího manžela a za tři roky jsme se vzali. Samozřejmě jsem mu představila Libora, ale moc si nerozuměli. Můj manžel je toho názoru, že muž a žena nemohou být přátelé. Myslí si, že je tam vždycky nějaké to fyzické napětí. Máme kvůli tomuto neustálé hádky a kdykoliv jdu s Liborem na kávu nebo na drink, tak manžel zuří. I když se mezi námi – tedy kromě jediného hrozného polibku – nikdy nic nestalo, tak můj muž vyvádí jako malý.

Kamarád nebo manžel?

Liborovi jsem se s tím svěřila a on to nedokázal pochopit, přece jen se známe už dlouhé roky, a i on měl několikrát vážný vztah. Dokonce jsme u sebe i párkrát přespávali, ale to můj manžel už nemohl snést. Nevím, co ho na našem vztahu tak popuzuje. Ale kvůli nelibosti manžela, mi přijde hloupé, zahodit dlouholetý kamarádský vztah. Začínám se s Liborem scházet tajně, abych nemusela pořád něco vysvětlovat. Nepřijde mi jeho chování normální. Libor je jako moje kamarádka, prostě má jen kalhoty.

Autor: Monika Holemá


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články