Kamila (31): Manžel mě neskutečně ztrapnil při porodu. Nikdy mu to neodpustím

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
placici zena
placici zena

Měl to být jeden z nejkrásnějších a nejsilnějších okamžiků jejich života. Místo toho se proměnil v noční můru, na kterou Kamila nikdy nezapomene.

Článek byl zpracován na základě příběhu čtenářky. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.

Kamila byla ráda, že její manžel chce být u porodu. Netušila však, že si kvůli němu z těchto okamžiků odnese vzpomínky na ponížení a stud.

Manžel se na porod těšil

Miminko se nám podařilo až po třech letech snažení. Oba dva jsme byli šťastní, že to konečně vyšlo. Dcera Ivanka tak byla naším doslova vymodleným děťátkem.

Byla jsem moc ráda, že manžel souhlasil s tím, že bude u porodu. Od kamarádek jsem slýchávala stěžování si, že jejich partneři k porodu nechtěli, a o to více jsem byla ráda, že můj muž chtěl být součástí tohoto okamžiku.

Mísily se ve mně pocity štěstí a bolesti

Jakmile na to došlo a já začala rodit, praly se ve mně rozporuplné pocity. Na jednu stranu jsem byla šťastná, že brzy uvidím naši dceru, na stranu druhou mě jako snad úplně každou ženu sužovaly neskutečné bolesti. Na začátku všeho se manžel choval ukázkově. Masíroval mi záda, podával mi vodu, držel mě za ruce a byl při mně i při nejsilnějších kontrakcích. Byla jsem na něho pyšná.

Myslela jsem si, že chce natočit porod našeho miminka

Jakmile došlo na poslední fázi porodu, manžel neváhal a vytasil se s mobilním telefonem. Zpočátku mě napadlo, že chce ten úžasný okamžik zvěčnit na kameru. Měla jsem na starosti jiné věci než se zajímat o skutečný důvod, proč ten telefon v ruce drží. Zatímco jsem přiváděla na svět naše dítě, manžel udělal něco, co mu v životě neodpustím. Jakmile jsem to po porodu zjistila, chtělo se mi brečet ponížením.

Manžel udělal něco, čím mě neskutečně ponížil

Můj muž opravdu natáčel ty nejintimnější okamžiky porodu. Nikoli však proto, abychom na ty chvíle měli krásnou památku. Udělal to z toho důvodu, aby přímo z porodního sálu udělal živé vysílání lidem na sociální síti! Všichni mě tak viděli, jak tlačím, a především viděli místa, která by měl vidět jen můj manžel a doktoři. Místo toho video sledovalo několik stovek lidí. Jakmile jsem zjistila pravdu, cítila jsem se neskutečně ponížená. Radost z narození dcery vystřídaly pocity studu a trapnosti z toho, co mi manžel provedl.

Nikdy mu to neodpustím

Je to půl roku, co jsem na svět přivedla naše dítě. Kdykoli si však na porod vzpomenu, opět se ve mně perou různé pocity. Místo toho, abych na ty chvíle vzpomínala s láskou, vzpomínám na ně plná vzteku a studu.

Nikdy manželovi neodpustím, co mi udělal. Naprosto zničil jednu z nejkrásnějších chvilek našeho života. Tohle si s sebou ponesu celý život.

Autor: Natálie Kabourková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články