Nejzdravější nápoje světa máme na dosah ruky

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
napoje
napoje

Stále více lidí se zamýšlí nad svým zdravím, které má každý z nás jen jedno. A je jedině dobře, že pro sebe děláme něco pozitivního. Vyhledáváme si zdravé potraviny, zamýšlíme se nad skladbou svých jídelníčků a mnohdy neodoláme ani nejrůznějším doplňkům stravy.

Ne vždy je nutné dělat pro zdraví doslova psí kusy. Mnohdy totiž stačí velmi málo – například rozhlédnout se okolo sebe, protože přímo na dosah ruky máme zdraví prospěšné věci.

Jako třeba nejzdravější nápoje, které kolikrát přehlížíme a nejsme schopni docenit jejich pozitivní vliv na naše zdraví.

Mléko

Na seznam nejzdravějších nápojů patří mléko, které je považováno za nejkomplexnější potravinu. Díky němu můžeme svému tělu zajistit zásobu tuků. Mléko je dobré na kosti i zuby pro minerály, které v sobě obsahuje, a také je plné vitamínů a důležitých enzymů.

Zelený čaj

Zelený čaj je stále oblíbenější, protože čím dál více lidí přichází na jeho zdraví přínosné vlastnosti. Obsahuje v sobě látky známé jako polyfenoly, které zpomalují růst nádorů v těle.

Není proto žádným tajemstvím, že je zelený čaj prevencí proti rakovině. Kromě toho zpomaluje stárnutí buněk a obsahuje důležité minerální látky – draslík, sodík, zinek a fosfor.

Kefír

Nikdo jistě nebude pochybovat o tom, že kefír patří mezi nejzdravější nápoje. Podporuje funkci trávicího traktu, jenž dokáže uvést do normálu.

Kromě toho kefír ničí a likviduje kvasinky, viry a bakterie, které v těle dělají neplechu. Pomáhá při zácpách, je nápomocný při onemocnění žlučníku nebo při vyrážkách.

Černý čaj

Zapomenout nesmíme ani na černý čaj, na který mnoho lidí hledí jako na něco naprosto obyčejného a nezajímavého.

Pravda je přitom taková, že i černý čaj může našemu zdraví nemálo nabídnout. Obsahuje v sobě látku zvanou tein, která je známá tím, že podporuje mozkovou činnost, přičemž ale nedochází k zatěžování srdce nebo krevního oběhu.

Rajčatová šťáva

Najdou se tací, kteří by nad rajčatovou šťávou znechuceně ohrnuli nos. Ti zkušenější a znalejší však vědí, že by to byla škoda. Rajčatová šťáva obsahuje lykopen, který dokáže redukovat následky, jež napáchalo škodlivé ultrafialové záření.

Autor: Nikol Kolomazníková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články