Diana (35): Jsem šťastná za koronavirus. Přinesl mi nečekané překvapení

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
zena 90 1
zena 90 1

Téma koronavirus se v naší republice pravděpodobně nevyhnulo nikomu. Diana s manželem sledují zprávy poctivě už od samého začátku a dělají všechno pro to, aby se nákaze vyhnuli. Věří, že pokud budou dodržovat veškerá opatření, nemůže se jim nic stát. A tak, zatímco se ostatní stresují, oni využívají karanténu k tomu, aby si konečně splnili svůj dlouhodobý sen: Už dlouho totiž touží po miminku.

Článek byl zpracován na základě příběhu čtenářky z Poděbrad. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.

„S manželem jsme spolu už osm let. Oba od začátku vztahu víme, že chceme miminko. Jenomže doteď jsme se soustředili spíše na práci a říkali si, že dokud nebudeme zabezpečení, dítě není dobrý nápad,“ vypráví Diana.

Poslední dobou jsme se oba stresovali z práce. Je na čase něco změnit

Diana si uvědomuje, že poslední půlrok byl pro ni i manžela hektický. Nastěhovali se do nového bytu a mají to oba dál do práce.“ „Chtěli jsme na sebe mít víc času a popřemýšlet o rodině, místo toho trávíme hodiny na cestách do zaměstnání a večer unavení sotva promluvíme jeden na druhého,“ říká. „Kdybychom měli miminko, určitě bychom oba dokázali zvolnit,“ přiznává.

Když začal koronavirus řádit i u nás, Diana i její manžel dostali v práci ihned volno. „Než začala karanténa, rozhodla jsem se s mužem vážně promluvit o naší budoucnosti. Svěřila jsem se mu, že bych chtěla v práci trávit méně času a začít se s ním pokoušet o dítě. Ale kvůli stresu v zaměstnání nikdy nebyl čas si o tom promluvit,“ vysvětluje. „Manžel to viděl stejně. Teď, když jsme celé dny doma a s výjimkou nákupu nesmíme opustit byt, máme na pokusy spoustu času,“ směje se.

Určitě to vyjde! Díky karanténě nás bude o jednoho víc

„Nechceme se stresovat a řešit problémy. Věříme, že se koronavirus vyřeší. Dodržujeme potřebná opatření,“ říká. „Místo toho, abychom litovali, co se ve světě děje, plníme si sen. S manželem jsme se domluvili, že pokud se mi podaří otěhotnět, on změní práci a já požádám šéfa o kratší směny.“

Díky karanténě si Diana s manželem uvědomili, že práce pro ně není všechno. To, co chtějí, je trávit čas společně a založit rodinu. A nyní je na to podle nich ideální čas. „Samozřejmě si uvědomuji, že pokud otěhotním, budu rizikovější člen společnosti a koronavirus pro mě bude nebezpečnější. Zároveň jsem si ale jistá svým imunitním systémem a tím, že udělám pro rodinu všechno,“ říká. Nakonec dodává, že než šířit paniku a přidat se k davům skupujícím ve velkém všechny trvanlivé potraviny, raději konečně s mužem změní svůj život a využijí karanténu k něčemu pozitivnímu.

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články