Letní dovolená měla být rodinnou idylkou, místo toho se změnila v horor

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
zena 40 1
zena 40 1

Ačkoli to na jaře tohoto roku nevypadalo zrovna nejveseleji, přeci jen jsme naši letní dovolenou, která se měla uskutečnit až ke konci srpna, s manželem nezrušili. Odpočinek a jiné prostředí jsme oba dva potřebovali jako sůl.

Článek byl zpracován na základě příběhu čtenářky. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.

Čas odjezdu na dovolenou v pěkném českém kempu se blížil a já se nemohla dočkat. Děti byly podobně nadšené a my před sebou měli vidinu rodinné idylky. Té jsme se nakonec bohužel nedočkali.

Rozhodli jsme se, že na dovolenou pojedeme

Už roky jsme zvyklí jezdit s rodinou na dovolenou alespoň dvakrát do roka. V zimě jsme to stihli, pak se světem přehnala koronakrize a my s manželem začali váhat, jestli jet v létě na již zamluvenou dovolenou.

Situace se střídala jako na houpačce – jednou dobré, podruhé nic moc. Několikrát jsme téma dovolená společně řešili, a nakonec dospěli k rozhodnutí, že pojedeme.

Pokud šlo o krizi, v létě už to bylo celkem v pohodě a i jiní lidé včetně našich známých vesele cestovali, proto jsme se i my na dovolenou těšili.

Měla to být rodinná idylka. Proměnila se však v horor

Přišel den odjezdu a jako vždycky mě zachvátila panika, jestli máme všechno. Ačkoli jsem věděla, že jsem zabalila všechno potřebné, neubránila jsem se menšímu stresu.

Těšila jsem se na rodinnou pohodu. Dovolenou a čas strávený s dětmi v jiném prostředí než v našem mnohdy těsném bytě jsme všichni potřebovali jako sůl.

Místo idylky se však naše dovolená proměnila v horor. Ani ve snu by mě nenapadlo, co se z původně příjemně stráveného času nakonec vyklube.

První noc byla příšerná!

S manželem jsme vybrali pěkný rodinný kemp, který měl slušné hodnocení. Po příjezdu nás mile překvapilo krásné prostředí.

Jenže už první noc v kempu byla příšerná! Děti se v noci budily s pocitem, že po nich něco leze. I já měla pocit, že v posteli nejsem tak úplně sama – pokud nepočítám manžela.

Ráno jsme se probudili posetí červenými štípanci. O komárech nemohla být řeč, měli jsme štípance úplně všude. S vysvětlením přišel manžel: štěnice!

Horor pokračoval i po příjezdu domů

Situaci jsme se hned jali řešit. Oslovili jsme majitele kempu s podezřením na štěnice v pokoji, ten se nejdříve tvářil, že to vůbec není možné, nakonec pak ale jejich výskyt potvrdil.

V kempu bylo bohužel plno, volná nebyla jediná chata, a proto nás neměli kde ubytovat. My jsme ale upřímně další noc s nezvanými hosty v posteli riskovat nechtěli – proto jsme odjeli domů.

Tam ale horor pokračoval. Nevěřila bych tomu, pokud bych to nezažila, ale my jsme si ty drobné potvory z kempu přivezli do bytu! Zjistila jsem to asi tři dny po příjezdu.

Kdo měl někdy štěnice doma, ten ví, že zbavit se jich není snadné. Byla to šílená zkušenost a z rodinné dovolené se stal jeden z nejnepříjemnějších zážitků, na které budu ještě dlouho vzpomínat.

Autor: Natálie Kabourková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články