Petr (22): Hyenismus lidí nezná hranic. Připravili mě o můj handbike

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Ukradeny handbike
Ukradeny handbike

V červenci roku 2016 se stala Petrovi a jeho kamarádovi osudná nehoda. Petr byl tehdy jako spolujezdec na motorce. Při nehodě si zranil páteř, a nakonec zůstal trvale ochrnutý.

„Život na vozíku není snadný, ale já se nevzdal. Našel jsem si plnohodnotnou práci, dokonce jsem začal opět sportovat, abych se nějakým způsobem udržel v kondici,“ říká.

Pomohl mi speciální handbike

Petr byl už před nehodou sportovně založený. Aby se udržel v kondici a přišel na jiné myšlenky, pořídil si po roce na vozíku speciální kolo. „Handbike je vlastně taková tříkolka, u které místo nohama šlapete rukama,“ popisuje. „Je to skvělé, protože i člověk jako já může vynakládat fyzickou energii na něco, co ho baví, trávit čas na čerstvém vzduchu a udržovat se ve fyzické a psychické kondici,“ říká.

Zdroj: znesnaze21.cz

Kolo mi bylo odcizeno. Na nové nemám peníze

Petr bohužel před časem zjistil, že se lidé nestydí okrást ani člověka na vozíku. Jeho speciální kolo bylo odcizeno. „Hodně jsem sám pátral, a dokonce celou věc předal Policii České republiky. Ale bohužel to vypadá, že jsem o kolo trvale přišel.“

Podle Petra je handbike důvodem, proč se dokáže dál usmívat a být i přes svá zranění veselým mladým mužem. Rád by si pořídil kolo nové, jenomže je to velmi drahá záležitost, a on si ho proto nemůže dovolit. „Obrátil jsem se proto na dobré lidi okolo sebe. Necelý měsíc od spuštění sbírky mám díky dárcům peníze na nový handbike, který je pro mě tak důležitý. Všem, kteří přispěli, velmi děkuji,“ dodává závěrem.

Článek byl zpracován na základě příběhu, fotografie zachycují skutečné osoby.
Autor: Redakce ve spolupráci s projektem Nadačního fondu pomoci Karla Janečka – znesnáze21

CHCI PŘISPĚT    CHCI ZALOŽIT SBÍRKU

Zdroj: znesnaze21.cz


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články