VařímeŽivotní styl Za žebráckou polévku se lidé dříve styděli. Kdo ji jedl, byl cílem posměchu od Šárka Cvrkalová 13. 2. 2023 13. 2. 2023 2 minuty čtení Říká se jí žebrácká polévka. To příliš lákavě nezní a v minulosti nebyla považována za nejoblíbenější jídlo. Šlo o pokrm, který sice zasytil, dělal se ale jen z…
VařímeŽivotní styl Frankfurtská polévka: Moderní verze nebo klasika podle Magdaleny Dobromily Rettigové od Šárka Cvrkalová 25. 1. 2023 25. 1. 2023 2 minuty čtení Frankfurtská polévka má být hustá a sytá, člověk by po ní už neměl mít potřebu konzumovat druhý chod. V české kuchyni je velmi oblíbená, jaký je ale její…
VařímeŽivotní styl Domácí polévkové koření: Se spoustou sušené zeleniny a bez nadbytku soli vydrží ve sklenici měsíce od Šárka Cvrkalová 25. 1. 2023 25. 1. 2023 2 minuty čtení Do polévky patří zelenina, bobkový list, pepř a nové koření. To je základ, který zná asi každý. Pokud si ale chcete udělat vývar, na který jen tak nezapomenete,…
VařímeZe společnosti Stracciatella není výraz jen pro příchuť zmrzliny či jogurtu, ale také lahodnou italskou polévku od Šárka Cvrkalová 16. 1. 2023 16. 1. 2023 2 minuty čtení Když se řekne stracciatella, většina lidí si představí jogurt nebo zmrzlinu. Krémově bílý pokrm s kousky hořké čokolády je pro nás pod tímto označením nejtypičtější. Italové to ale…
Vaříme Caldo verde: Portugalská polévka, která bude chutnat milovníkům zelňačky s klobáskou od Lída Kropáčková 1. 1. 2023 1. 1. 2023 2 minuty čtení Sytá polévka s jednoduchou přípravou a plná zdravých surovin. Existuje celá řada variant caldo verde, protože jak se polévka v Portugalsku šířila, lidé ji v různých regionech přizpůsobili…