Pudinkáče aneb dezert místo svačiny. Využijete v něm i domácí pudink

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
pudinkace
Zdroj: archiv OnlyU

Pudinkáče jsem si dříve hodně kupovala, pak mi ale došlo, že je lepší cesta, jak si je vychutnat. Napadlo mě to, když mi jedna známá u kamarádky pudinkáč nabídla místo svačiny. Hned jsem si řekla o recept.


Od té doby se v kavárnách a obchodech pudinkáčům vyhýbám. Když na ně dostanu chuť, udělám si je doma, s rodinou jsme si je oblíbili a jde o jeden z našich nejoblíbenějších dezertů. Doma si ho můžete připravit i vy, není na tom nic složitého.

Těsto

Na těsto budete potřebovat 250 mililitrů mléka, 4 žloutky, 400 gramů hladké mouky, 10 lžiček cukru a 21 gramů kvasnic. Nejprve si ve vlažné vodě rozpusťte cukr s kvasnicemi.

Nechte vzejít kvásek, teprve potom do mísy přidejte mouku a žloutky, následně pak mléko. Těsto budete muset zpracovávat rukama delší dobu.

Dejte těsto do uzavřeného plastového boxu a nechte ho kynout. Zhruba po půl hodině ho znovu propracujte a ještě půl hodiny nechte odpočívat.

Těsto z tohoto množství surovin by vám mělo vyjít na 16 stejných kusů, ze kterých si na pomoučněném vále rozválejte zhruba 20 cm dlouhé válečky. Ty přeložte napůl a zamotejte tak, aby vám vznikl požadovaný tvar pudinkáčů. Pečte je pak zhruba 13 minut na 200 stupňů.

Náplň

Jako náplň si připravte pudink. Když už se ale děláte s pudinkáči doma, je lepší si vytvořit i pudink domácí. Budete potřebovat 500 mililitrů mléka, 2 žloutky, 85 gramů cukru, 40 gramů škrobu, 1 vanilkový lusk a 50 gramů másla.

Všechny ingredience smíchejte dohromady a přiveďte je k varu. Následně pak směs vařte tak dlouho, dokud nepřestanete cítit syrový škrob, jak radí Jímeto.cz. Následně je pudink hotový. Teď už jenom stačí zkombinovat ho s pudinkáči, které se mezitím dopekly.

Počkejte, až po upečení vychladnou. Pak je domácím pudinkem naplňte. Po naskládání na talíř ještě celé dílo posypte moučkovým cukrem.

Na domácím dezertu si pochutnáte vy i vaše rodina. Minimálně u nás tedy vždy zmizí pudinkáče během chvíle.

Zdroj: Jímeto.cz

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on Facebook
Facebook

Související články