Nejlepší saláty ke grilovanému masu: Vsaďte na kyselejší chutě a zkuste 3 recepty, které vás nezklamou

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Salat
Zdroj: Shutterstock

K létu neodmyslitelně patří grilování. Pořádný kus masa nebo buřty připravené na ohni si ale vychutnáte ideálně v kombinaci s nějakou tou zeleninou. Existuje hned několik druhů salátů, které se ke grilovačce hodí. A my vám jich teď několik představíme.

Zelenina má nízkou energetickou hodnotu, obsahuje ale mnoho vitamínů. Právě proto je ke grilovanému masu vhodnější než například pečivo. Kromě toho si také na jídle v kombinaci s čerstvou zeleninou daleko více pochutnáte.

Saláty, které budete konzumovat k masu, by měly mít spíše kyselou zálivku. Jednak se hodí chuťově více než ty sladké, hlavně ale díky kyselé šťávě dostanete do těla daleko více vitamínů. Na druhou stranu to ale nepřehánějte, zelenina by v zálivce měla být pouze obalena, nikoli v ní plavat.

Okurkový salát

Okurkový salát se dá udělat na více způsobů. Můžete si ho dát samozřejmě s jogurtem nebo si připravit lahodné tzatziki. Ke grilovanému masu se ale, jak už bylo zmíněno, hodí daleko více nálev kyselý.

K nastrouhané okurce tak jednoduše přidejte trochu vody, octa a podle chuti soli, pepře, či naopak cukru. Nakrájet do něj můžete i kousky rajčat, které se k okurkám skvěle hodí.

Pikantní zeleninový salát

Některé saláty slouží k tomu, aby maso z grilu zjemnily. Někdy je to ale naopak. Ke kuřecímu masu se například hodí chutě ostřejší. Na pikantní zeleninový salát budete potřebovat cibuli, rajče, papriku, česnek, hořčici, med a chilli papričku.

Veškerou zeleninu nakrájejte, smíchejte dohromady, z medu a hořčice si připravte zálivku a podle chuti přidejte česnek a chilli papričku. Je jen na vás, jak moc pálivý si salát uděláte.

Salát z grilované zeleniny

Když už grilujete maso, hoďte k němu také nakrájenou zeleninu. Tu potom jednoduše smícháte a přelijete octovou zálivkou a máte rychlý a chutný salát, který se hodí prakticky k jakémukoliv masu, ale i ke grilovaným sýrům.

Zeleninou vhodnou na gril jsou například cibule, papriky, cukety, česnek, ale překvapivě také mrkev nebo lilek. Fantazii se v tomto ohledu meze nekladou.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články