Nadýchané pečivo bez mouky: Hodí se při hubnutí a stačí vám jen tři suroviny

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Oopsie bread
Zdroj: Shutterstock

V zahraničí se mu říká oopsie bread. Jde o pečivo, které je zcela bez mouky, je tak vhodné při různých dietách. Tento chléb se ale dá následně konzumovat stejně jako běžný. Ať už máte rádi marmeládu, sýry nebo šunku, tohle pečivo vám zachutná.

Někdy se mu říká také cloud bread, neboli „obláčkový“ chléb. A to kvůli jeho lehké a nadýchané konzistenci. Chléb je vhodný pro osoby dodržující například bezlepkovou dietu, ale hodí se i v případě, že chcete zhubnout a vyhýbáte se mouce obecně.

Populární díky tiktoku

Recept na tento chléb existuje už dlouhé roky. V poslední době se stal ale znovu oblíbeným, a to především díky sociálním sítím. Zejména na tiktoku se recepty na něj šíří opravdu ve velkém.

Pokud si chcete chléb bez mouky připravit doma i vy, potřebovat budete jen 3 vajíčka, 100 g mascarpone nebo čerstvého sýru typu lučina a lžičku vinného kamene, který funguje místo kypřícího prášku – i s ním to ale můžete zkusit. Potom už si připravte jen sůl a můžete se dát do pečení.

Jak na oopsie bread

Nejprve v misce ušlehejte vaječné bílky do sněhu. Do toho potom přidejte vinný kámen a jemně vše promíchejte. Žloutky vyšlehejte zvlášť s mascarpone či čerstvým sýrem.

Opatrně krém vmíchejte do sněhu. Je třeba dát pozor, abyste nezničili vzduchové bublinky ve sněhu, celý proces tak může trvat i delší dobu. Vznikne vám poměrně tuhá směs.

Z té na pekáči vyloženém pečicím papírem vytvořte několik kulatých placek a dejte je péct do trouby předehřáté na 180 °C. Zkontrolujte chléb po deseti minutách, péct by se měl dozlatova.

Následně už jen zbývá nechat chléb vychladnout a můžete si ho vychutnat přesně tak, jak ho máte rádi. Skvěle chutná i samotný.

Zdroj: Food, Wholesome Yum, Healthy Recipes Blog

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články