Míša řezy: Tvarohová svačinka, kterou připravíte během chvíle

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
misa rezy
Zdroj: Profimedia

Míša řezy mě naučila moje mladší sestra. V pečení se vždy vyznala o něco lépe než já. Dělá tuhle buchtu pro své děti, mně ale zachutnala také a chtěla jsem mít možnost s ní také pohostit přátele. Nakonec jsem zjistila, že je recept na ni velmi snadný.

Tento dezert se skládá z kakaového korpusu, tvarohové náplně a čokoládové polevy. Zamilují si ho děti i dospělí. Je skvělým pohoštěním po obědě, hodí se ale také jako dobrůtka pro děti do školy.

Dostupné ingredience

Pokud si chcete míša řezy připravit doma i vy, nebudete na to potřebovat vcelku nic speciálního. Dezert se dělá ze surovin, které máte běžně doma nebo je koupíte v nejbližším obchodě za pár korun.

Na přípravu pokrmu budete potřebovat na těsto 6 vajíček, 2 lžíce rostlinného oleje, 6 lžic polohrubé mouky, prášek do pečiva, 3 lžíce kakaa a 6 lžic cukru.

Na krém si připravte 250 gramů másla, 500 gramů tvarohu a 150 gramů cukru. Na polevu budete potřebovat 100 gramů másla, 2 lžíce mléka a 120 gramů čokolády na vaření.

Jak na tvarohový dezert

Nejprve utřete žloutky s cukrem, přidejte k nim olej, kakao a mouku s práškem do pečiva. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a spojte ho s těstem. To rozetřete na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečte ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Krém vytvoříte tak, že vyšleháte tvaroh s máslem a cukrem do hladké hmoty. Tou potom natřete upečený korpus. Na závěr vše polijte čokoládovou polevou, kterou jste si připravili ve vodní lázni.

Míša řezy dejte zatuhnout do lednice a za hodinu je můžete podávat. Rozkrájejte je na čtverečky a na talířku dozdobte třeba šlehačkou. Pokud je dáte dětem do školy, budou jim tuto svačinku nejspíš všichni spolužáci závidět.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články