Dieta podle krevních skupin. Můžete mít lovecké nebo zemědělské geny

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
dieta krev
dieta krev

O tom, že jsme každý trochu jiný, není pochyb. Rozlišují nás různé barvy očí, odstínů kůže, stavby těla a mnoho dalších prvků. Proč by tedy nemohla být rozdílná také schopnost trávení? Někteří autoři v čele s Peterem D´Adamo se domnívají, že by nám v této otázce mohly pomoci krevní skupiny.

Dieta, která zkoumá dávnou historii

Peter D´Adamo ve své knize upozorňuje na to, že v sobě každý neseme rozdílnou genetickou stopu. Krev v sobě ukrývá informace o našich předcích a my podle ní můžeme určit, jaká strava je pro nás nejvhodnější.

Krevní skupiny podle Petera vznikaly v různých časových obdobích, a dle toho lze vysledovat, jaká strava je pro vaše tělo vhodná, které potraviny jsou neutrální a jakým byste se měli zcela vyhnout.

Lovci a skupina 0

Lovci pocházejí z období, kdy zemědělství nebylo možné provozovat, protože k tomu ještě nebyly vhodné klimatické podmínky. Jejich strava by tak měla obsahovat hlavně maso a ryby. Naopak se musí vyhnout obilovinám a plodinám, které pěstují zemědělci.

Ovoce si mohou dopřát také a stejně tak zeleninu. Jedná se spíše o zelené plodiny, jako je špenát, brokolice nebo salát.

Zemědělci a krevní skupina A

Pokud jste nositeli krevní skupiny A, patříte mezi zemědělce, pro které je ideální rostlinná strava. Zkoušejte různé přílohy, jako jsou fazole, hrách, sója, pohanka, čočka a jiné rostlinné potraviny.

Naopak se vyhýbejte červenému masu, které trávíte dlouho a ve střevech vám způsobuje větší problémy než ostatním skupinám. Ze svého jídelníčku raději vyřaďte exotické ovoce, jako jsou citrusy, a také zapomeňte na houby, brambory a mléčné výrobky.

Krevní skupina B

Skupina B je na tom s jídelníčkem o něco lépe, jelikož si může dopřát různé druhy masa a ryb. Dále povoluje klasické přílohy, jako jsou brambory nebo rýže. Jestliže jste nositeli této krevní skupiny, vyhněte se luštěninám, ořechům a rostlinnému oleji.

Kombinace

Spojením předchozích dvou skupin je varianta AB, která by měla dodržovat stejné zásady jako A nebo B. Perfektně tráví zakysané výrobky a ovoce z řady bobulovin.

Autor: Eva Marešová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články