Jak zabránit zhnědnutí avokáda: Osvojte si tento krok a po rozkrojení bude stále zelené. Jednodušší už to být nemůže

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
avokado
Zdroj: Shutterstock

Avokádu musíte přijít na chuť. Ne všem sice zachutná, ale pokud si ho zamilujete, pak s ním můžete v kuchyni doslova čarovat. Dají se z něj připravit samé dobroty, od pomazánek až po nejrůznější dipy.

Avokádo je bohaté na důležité živiny, které prospívají tělu a zařadit ho do jídelníčku se určitě vyplatí. Je tu ale jedna věc, která vám může vykouzlit vrásky na čele…

Dá se předejít plýtvání?

Už se vám někdy stalo, že jste si koupili avokádo, ale nespotřebovali jste ho celé? Logicky nesnězenou polovinu uložíte do lednice s myšlenkou, že si ho dáte později.

A právě tady vzniká problém. Avokádo má totiž tendence hnědnout. Jakmile ho rozkrojíte a nespotřebujete najednou, přiznejte se, že ho následně vyhodíte.

Není to škoda? Avokádo sice nestojí svět, ale plýtvání potravin leží v žaludku stále většímu počtu lidí a stále více se mu snažíme předejít.

Nabízí se otázka, zda se dá nějak zabránit plýtvání (nejen) avokádem? Pokud avokádo milujete a už se vám stalo, že jste ho byli nuceni vyhodit, pak určitě oceníte následující tip!

Stačí tak málo!

Přitom stačí tak málo, co můžete udělat pro to, aby vám avokádo nezhnědlo. Když totiž zhnědne, můžete ho vyhodit.

Až příště koupíte avokádo a spotřebujete třeba jen polovinu, předejděte zbytečnému plýtvání tím, že vezmete olivový olej a druhou polovinu jím potřete.

Nic složitého na tom opravdu není. Stačí troška olivového oleje, kterou kápnete do jamky v avokádu a následně s pomocí prstu rozmažete po rozkrojené dužině. Tím zabráníte oxidaci a nechtěnému hnědnutí.
Jde to i se šťávou z citronu

Pokud doma nemáte olivový olej, nezoufejte. Vystačíte si totiž s citronem nebo s limetkou, jejich šťáva totiž funguje podobně jako olivový olej.

Potřete avokádo šťávou z citronu nebo limetky, uložte do lednice a poté spotřebujte dle libosti. A kdo by si chtěl práci s olejem nebo šťávou z citrusů maximálně usnadnit, ten je může nalít do nádobky s rozprašovačem a rozkrojené avokádo lehce postříkat.

Zdroj: mirror.co.uk

Autor: Nikol Kolomazníková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články