Dnes je mu 43 let. Od roku 2016 nebyl dlouho schopný hýbat dolními končetinami. O tom, co se mu stalo, nedokázal David Miller dříve mluvit. Poté, co si v jedné ze svých oblíbených restaurací objednal kuřecí kari, začaly se u něj projevovat zdravotní problémy. Kvůli těm po dvou měsících skončil v nemocnici, a nakonec dočasně ochrnul na obě nohy.
Příznaky otravy jídlem byly nejprve nenápadné. Davidovi se dělalo špatně, zvracel, byl unavený a měl bolesti hlavy. Několik dní si myslel, že to je jen nevolnost, kterou vyleží.
Jenomže problémy se nezlepšovaly. Po dvou měsících, které strávil prakticky jenom v posteli, začal pociťovat brnění ve spodní části těla. Cítil se čím dál hůř, nakonec skončil v nemocnici.
Guillainův–Barrého syndrom
V nemocnici po několika vyšetřeních Davidovi oznámili, že trpí autoimunitním onemocněním, které se u něho vyvinulo v souvislosti s prodělanou otravou jídlem.
Otec dvou dětí se dozvěděl, že trpí problémem zvaným Guillainův–Barrého syndrom. Jde o autoimunitní onemocnění postihující periferní nervovou soustavu, obvykle vyvolané akutním infekčním procesem, popisuje studie na webu NIH.
Mayo Clinic pak jako příznaky syndromu popisuje mravenčení v prstech na nohou a rukou, slabost nohou šířící se do celého těla, potíže s mluvením i žvýkáním, dvojité vidění, obtížné dýchání a zrychlený tep.
Bál jsem se
David Miller podle serveru Mirror přiznává, že se o svůj život opravdu bál. „Nejprve mi vypověděly nohy. Bál jsem se ale především ve chvíli, kdy se mi začalo špatně dýchat,“ uvedl.
Muž uvádí, že nikdy nebyl úplně ochrnutý. I když se mohl hýbat velmi stěží, vždy měl dostatek sil na to, aby se přetočil na druhý bok. Po několika měsících v nemocnici byl schopen odejít domů o berlích.
Dnes je David zdravým mužem, který se z problémů plně zotavil. Hodně sportuje, věnuje se cyklistice a svým dvěma dcerám. Kvůli svému onemocnění musí ale nadále užívat léky.
Zdroj: Mirror, Yahoo News, Mayo Clinic, NIH
Autor: Šárka Cvrkalová