Odlehčené pomazánky Romana Staši: Pro ty, co nemají rádi hutné chlebíčky s vlašským salátem

od Soňa Jiroutová
2 minuty čtení
Roman Stasa
Zdroj: Profimedia

Vítěz předchozího ročníku soutěže MasterChef Česko Roman Staša prozradil své recepty na kocovinu i na lehké silvestrovské chlebíčky. Nechte se inspirovat tím nejpovolanějším.


Roman Staša minulý rok nechal nahlédnout do své prakticky zařízené kuchyně, ve které připravuje své speciality. O některé z nich se pak dělí se svými fanoušky.

Tip na kocovinu

S blížícím se silvestrem je každému jasné, že se druhý den mnoho lidí probudí s kocovinou.

Roman přišel se svým tipem, jak se s kocovinou vyrovnat, když sdílel na svém instagramu osvědčený návod.

„Kdy jindy vám dát tip na nakládanou zeleninu než v období těžkých rán po vánočních večírcích? A je to opravdu jednoduché, a to nejenom proto, že těžký recept v kocovině nedává fakt nikdo,“ napsal.

Návod na nakládanou zeleninu dle Romana Staši jsme vám již představili v předchozím článku. Nyní se zaměříme na chlebíčky.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Roman Staša (@stasa.roman)

Odlehčené chlebíčky

Ne každý si pochutná na hutných chlebíčcích s vlašským salátem. A právě proto zveřejnil Roman svůj recept na trochu jiné pomazánky.

„Nachystal jsem si pro vás pár receptů. Ten dnešní bude na pomazánky v trochu odlehčenější a zdravější verzi,“ píše na začátek.

Mezi jím nabízené recepty na pomazánku tak patří například pomazánka ze spálených paprik. Budete na ni potřebovat papriky, lžičku citronové kůry, bazalku, lžičku sušeného česneku, crème fraîche, 100 g měkkého tvarohu, 100 g tvrdého tvarohu, sůl a pepř.

Obě pomazánky vyrobíte zároveň

Druhou z nabízených pomazánek je tvarohová s pórkem a křenem, na kterou si připravte 1 kus pórku, 100 g měkkého tvarohu, 100 g tvrdého tvarohu, kmín, libeček, petržel a lžíci strouhaného křenu.

Kuchař dále doporučuje obě pomazánky připravit najednou.

„Rozpalte si troubu na 230 stupňů. Papriky dejte na plech, zakápněte olivovým olejem a spalte. Jo, fakt spalte. Jednoduše se toho nebojte, papriky musí být opravdu černé,“ popisuje kuchař postup.

Dále si najemno nakrájejte pórek, lehce ho zarestujte na trošce oleje. Trochu si však dejte stranou, abyste měli na posypání. K pórku přidejte libeček, petržel, kmín a lžíci křenu. Vše zarestujte a sundejte z plotny.

„Připravte si do misky tvaroh, jak měkký, tak si nalámejte i tvrdý. Celou směs z rendlíku nasypte do misky k tvarohu a pořádně to promíchejte. Na pomazánku dejte zbytek čerstvého pórku a máte hotovo,“ pokračuje Roman.

Nyní se můžete vrátit k paprikové pomazánce. Ze spálených paprik sloupněte slupku, papriky zbavte semínek a nakrájejte na drobno.

„Do misky si opět připravte měkký i tvrdý tvaroh, přidejte pokrájené papriky a zamíchejte. Dochuťte špetkou sušeného česneku, citronovou kůrou, bazalkou, solí a pepřem. Nakonec přidejte lžíci crème fraîche a pomazánka je hotová,“ zakončuje Roman druhý recept.

Na co si pomazánky poté namažete, je prý už jen na vás.

Zdroje: OnlyU, Instagram

Autor: Soňa Jiroutová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články