Někdy se návštěva ohlásí nečekaně a vy máte jen krátký čas na to vymyslet, čím své hosty překvapíte. Kakaový tunel je snadný dezert, který zvládnete připravit během chvíle. Takže i když návštěva dorazí jen hodinu poté, co jste obdrželi její telefonát, budete mít na stole něco k zakousnutí.
Kombinuje chuť čokolády a banánů. Na tomhle kombu se dá zkazit opravdu jen máloco. Zvládne ho i ten, kdo se v kuchyni právě dvakrát ohánět neumí. Čokoládový tunel je snadný recept, který v mnoha případech slouží jako záchrana v domácnosti, kde nejsou na náhlou návštěvu připraveni.
Snadné, ale nápadité
Jde vlastně o jednoduchý dezert z kakaového těsta, který je obohacený o čerstvé banány. I když jeho příprava je velmi rychlá, zároveň nejde o žádnou obyčejnou placku, ale o poměrně nápadité jídlo, z nějž se vám budou dělat boule za ušima.
Na přípravu čokoládového tunelu budete potřebovat 6 vajec, 40 gramů kakaa, 200 gramů cukru, 160 gramů hladké mouky a čokoládu na ozdobení.
Na náplň si připravte 200 gramů másla, 200 gramů moučkového cukru, lžíci mleté kávy, 3 lžíce hnědého rumu a 2 banány. Většinu ze surovin má člověk běžně doma, nebudete se tak muset zdržovat zbytečně ani žádným velkým nákupem.
Do půl hodiny hotovo
Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny a vmíchejte do ní prosátou mouku a kakao. Takto připravené těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Ten pak vložte do předem předehřáté trouby na 180 °C zhruba na 12 minut.
Těsto by po vytažení mělo jít svinout jako roláda. Mezitím si připravte v hrnečku kávu, kterou pak utřete společně s máslem, moučkovým cukrem a rumem.
Vzniklý piškot rozřízněte na dvě části. Následně si připravte vyšší formu, kterou vyložíte jednou z nich a tu naplníte krémem. Doprostřed vložte banány a přitlačte na ně pak druhou část piškotu.
Vše nechte několik minut ztuhnout v lednici, než hosté dorazí, bude hotovo. Pak už jenom čokoládový tunel vyklopte na tác a nakrájejte ho. A nakonec si užijte jejich údiv v očích nad tím, že jste i za tak krátkou dobu stihli vymyslet tak originální pohoštění.
Zdroj: Český rozhlas Plzeň, iDNES, Recepty
Autor: Šárka Cvrkalová