Ondra z MasterChefa se podělil o recept na vepřový bok na pivu. Nadchl jím Forejta, Kašpárka i Punčocháře

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
ondrej stol masterschef
Zdroj: Profimedia

V úterý se počet soutěžících v pořadu MasterChef snížil na čtyři. Jedním z těch, kteří velmi příjemně překvapili, se stal Ondřej Štol. Ten si skvěle poradil se zadaným úkolem a představil porotcům vynikající bůček. Podle jeho receptu si ho můžete udělat doma i vy.

Podle poroty bylo Ondřejovo jídlo doposud to nejlepší, co v soutěži představil. Přemek Forejt, Jan Punčochář i Radek Kašpárek si nemohli bůček vynachválit. Usoudil tak, že i fanoušci by ho možná rádi ochutnali.

Na svém instagramu proto sdílel recept, aby si ho doma mohl podle něj připravit úplně každý. A i když porotce jeho pochoutka nadchla, ve výsledku vlastně nejde o nijak složitý pokrm. Jak se s ním poperete doma vy?

Vepřový bok na pivu

Na vepřový bok na pivu podle Ondřeje Štola budete potřebovat jeden kilogram vepřového boku, světlé pivo, sůl, pepř, olej, cibuli, česnek, mletou sladkou papriku, med, brambory, hrubou mouku, vajíčko, zelené fazolky a máslo.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Ondřej Štol (@ondrejstol_stolda)

Vepřový bok z obou stran pořádně osolte a opepřete. V misce si připravte marinádu z oleje, medu, česneku, sladké papriky, soli, pepře a piva. Bůček vložte do marinády a nechte ho v ní, mezitím si do pekáče dejte nahrubo nasekaný česnek a nakrájenou cibuli.

Bůček vložte do pekáče, zalijte ho zbytkem marinády, přiklopte pekáč a vložte ho do trouby na 180 ° C na hodinu a půl. Poté ho znovu podlijte pivem a pečte ho v odkrytém pekáči na 180 °C zhruba půl hodiny do zlatova.

Bramborové šišky

Než se dopeče bůček, připravte si bramborové šišky, které se k němu skvěle hodí jako příloha. Brambory uvařte se slupkou v osolené vodě. Pak je rozšťouchejte, přidejte vajíčko, hrubou mouku a sůl a vypracujte těsto, ze kterého si vytvarujete šišky. Ty vařte v osolené vodě asi 8 minut.

Část kůže z bůčku nakrájejte na kostičky, vypečte z nich na pánvi škvarky, ve výpeku pak osmahněte zelené fazolky. Na talíř pak Ondřej jako první naservíroval škvarky s fazolkami, na ně nandal šišky a přidal vepřový bok, který ještě přelil vypečenou marinádou.

Jídlo je sice časově náročnější, zvládnout by ho měl ale podle tohoto postupu úplně každý. Vyzkoušejte si ho doma i vy a zjistěte, jaké to je vařit podle jednoho z účastníků MasterChefa.

Zdroj: Instagram, iDNES

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články