Využijte zbytky bramborové kaše. Udělejte z ní křupavé košíčky

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Bramborove kosicky
Zdroj: Shutterstock

Patříte k lidem, kteří neradi vyhazují jakékoli zbytky? Máme pro vás tip na to, jak spotřebovat přebytečnou bramborovou kaši, která vám zbyla od včerejšího oběda. Zkuste si z ní připravit lahodné křupavé bramborové košíčky se sýrem, které chutnají skvěle s domácím česnekovým dipem.

Když vaříte, je vždy lepší udělat jídla více než méně. Jenže někdy to člověk přežene natolik, že pak neví, co se zbytky. Neplýtvejte bramborovou kaší. Připravte si z ní skvělé jídlo, které vaše chuťové pohárky potěší.

Dobrota ze zbytků

To, že vám něco zbylo od jednoho oběda, neznamená, že to ještě nemůžete přetvořit v něco nového a dokonalého.

Tyhle bramborové košíčky si zamilujete. A možná časem začnete dělat více kaše úmyslně, abyste si z ní druhý den mohli tuhle dobrotu připravit.

Na přípravu košíčků budete potřebovat 2 hrnky studené bramborové kaše, 2 vajíčka, hrnek nastrouhaného čedaru, svazek jarní cibulky, 5 plátků slaniny, špetku soli, špetku pepře a olej ve spreji.

Pečené bramborové košíčky

V míse smíchejte kaši, vajíčka, 3/4 šálku čedaru, nasekanou jarní cibulku, sůl, pepř a osmaženou a nasekanou slaninu. Směs následně vložte do formiček na muffiny a pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

Po této době košíčky vyndejte, posypte je zbytkem čedaru a dejte je péct ještě na 5 minut. Ihned po vyndání z trouby se košíčky podávají. Ideální jsou s česnekovým dipem, který vytvoříte smícháním bílého jogurtu, česneku a soli.

Zdroj: Top Teen Recipes, Instructables, Savory Experiments

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články