Pravděpodobně každý z vás si už někdy dal v čínské restauraci klasické čínské nudle se zeleninou a masem. Jde nejspíš o jedno z nejčastěji objednávaných jídel. Na jeho přípravě přitom není nic složitého. My vám nyní prozradíme, jak si nudle uděláte doma i vy.
Jde o klasiku, která zažene hlad, zároveň ale spolehlivě uspokojí chuťové pohárky. Někdy je to nejjednodušší jídlo vlastně tím nejlepším. Pokud se tak v čínské restauraci nemůžete rozhodnout, co si dát, touhle volbou nic nezkazíte.
Snadný a rychlý recept
Toto jídlo připravíte doma snadno a rychle. Potřebovat budete 250 gramů čínských nudlí. Koupit se dají v jakékoli samoobsluze. Pokud se chcete ujistit, že máte ty nejlepší, zajděte do vietnamské večerky a vyberte si tam.
Dále si připravte 2 kuřecí prsa, mletý zázvor, kari, tmavou sójovou omáčku, bambusové výhonky, mrkev, hlávkové zelí, zelený pórek, cibuli, sůl, česnek a olej. Podle chuti pak můžete přidat ještě ústřicovou omáčku.
Jak na čínské nudle
Maso si nakrájejte na kostičky a naložte ho do směsi sójové omáčky, kari a zázvoru. Minimálně dvě hodiny ho nechte marinovat. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na větší kousky.
Česnek s cibulí lehce osmahněte na oleji a přidejte připravená nakrájená a marinovaná prsa. Zprudka vše osmahněte a přidejte na nudličky pokrájenou zeleninu. Mezi smažením si podle návodu na obalu uvařte nudle.
Ty potom přisypte k masu, přidejte bambusové výhonky a vše dochuťte solí a sójovou, popřípadě ústřicovou omáčkou. Nudle smažte už maximálně 3 minuty. Následně už jenom stačí vše přendat na talíř a podávat.
Zdroj: Dinnet then Dessert, Favorite Family Recipes, Belly Full
Autor: Šárka Cvrkalová