Těstoviny s halloumi: Vynikající vegetariánské jídlo, kterým nepohrdne vůbec nikdo

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Testoviny s haloumi
Zdroj: Shutterstock

Mám sice ráda maso, ale také mám kamarády, kteří ho nejedí. A občas se u mě staví na oběd některý z nich. Proto mám ve svých poznámkách celou řadu vegetariánských receptů, ke kterým patří například i těstoviny s halloumi.

Halloumi je sýr, který je perfektní například na gril. Je sice kalorický, jak ale píše Jíme to, je jinak poměrně zdravý. Navíc zasytí a je tak skvělou náhražkou masa. S těstovinami ho možná kombinuje málokdo, jakmile ale tenhle recept jednou ochutnáte, oblíbíte si ho.

Přizpůsobte si jídlo podle svého

Jak bude pokrm vypadat, to je vlastně hodně na vás. Těstoviny můžete použít prakticky jakékoli. Hodí se vrtule, kolínka i mašličky, já ale úplně nejčastěji používám špagety.

Kromě těstovin budete dále potřebovat cibuli, 3 stroužky česneku, smetanu na vaření, italské sušené bylinky, čerstvou bazalku, bílé víno, strouhaný sýr (například čedar) a halloumi sýr.

Snadná smetanová omáčka

Špagety dejte vařit do osolené vody. Na pánvi na másle zpěňte cibulku. K té potom přidejte nasekané stroužky česneku a koření. Vše podlijte bílým vínem a nechte z něj vyvařit alkohol.

Potom nechte v omáčce rozpustit sýr a zalijte ho smetanou. Těstoviny uvařte zhruba o minutu méně, než je v návodu, dovařit je pak dejte do omáčky společně s trochou škrobové vody.

Halloumi mezitím opečte na pánvi nebo na grilu z obou stran a pokrájejte na kostičky. Špagety s omáčkou naservírujte na talíř, zasypte čerstvou bazalkou a přidejte k nim opečený halloumi. Tímhle jídlem nepohrnou ani milovníci masa, to mi můžete věřit.

Zdroj: Autorský článek, Jíme to

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články