Tajný recept na kuře z KFC: Důvod, proč se ho nikdy nikdo nedozví

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
kure usta
kure usta

Jméno Colonel Sanders není příliš známé, když vám ovšem povíme, že se jedná o majitele KFC a také tvůrce receptu na jedinečné smažené kuře, vědět již jistě budete.

Na světě neexistuje příliš mnoho společností, které by si v dnešní době dokázaly ještě zachovat tajemství.

Ale Kentucky Fried Chicken mezi ně rozhodně patří. Jak je ale možné, že dodnes nikdo nezjistil, jaký je ten správný a skutečný recept?

Do svých čtyřiceti neměl příliš úspěchu

Sanders pracoval na mnohých místech, ale do jeho čtyřiceti se mu nepodařilo zjistit, co vlastně chce v životě dělat. Když ale našel lásku v tvorbě rychlého občerstvení, uvědomil si, kde je jeho místo.

Z počátku paradoxně nebylo kuře na jeho menu vůbec. Trvalo totiž zhruba třicet minut ho připravit, což byla velmi dlouhá doba, a Sanders se tak zaměřil spíše na šunku a slaninu.

V roce 1939 ale objevil způsob, jak kuře připravit rychleji, a začal pracovat na receptu, na kterém si dnes denně pochutnávají tisíce lidí po celém světě.

Od roku 1952 zasvětil svého přítele do tajného procesu přípravy kuřete a začali spolu podnikat.

Z jedné restaurace se brzy staly dvě, poději desítka a koncem roku 1963 už jich bylo v Americe více než šest set, a firma začala expandovat dokonce i do Kanady. Tajemný recept, jak se ukázalo, lidem zachutnal.

Tajemství je ukryto ve dvou firmách

Kromě vlastníka restaurací neexistuje na světě nikdo, kdo by tajný recept znal. Jak je to možné, když jídlo připravují zaměstnanci firmy? Všechno je to o jedenácti tajných ingrediencích, které ovšem dodávají pro KFC dvě různé firmy.

V každé z nich pouze jeden člověk ví, jaké ingredience to jsou. Takže pouze dva lidé na světě znají pravdu, a to navíc jen poloviční.

Všechny ingredience se po dovozu smíchají dohromady a teprve poté se s nimi pracuje v přípravnách restaurací.

Oficiálně existuje mnoho videí, která tvrdí, že tajný recept odhalila, nebo že si můžete kuře jako z KFC udělat i doma.

Samozřejmě, že YouTube návody mohou částečně připomínat to, na co tak rádi chodíme do restaurací.

Pravda ale je, že požitek z takového receptu nikdy nemůže být úplně přesvědčivý.

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články