Sýrový tatarák oceníte nejlépe na dozlatova opečené topince. Navíc vás postaví na nohy

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Syrovy tatarak
Zdroj: Shutterstock

Sýrových pomazánek je celá řada. Jen já dělám doma alespoň tři verze. Zatímco některé se hodí spíše na chlebíčky jako pohoštění pro hosty, jedna je ale výjimečná. Nejlépe totiž chutná na dozlatova opečené topince. Proto se jí také říká sýrový tatarák.

Děda vždycky říkal, že sýrový tatarák vyžene bacily z těla lépe než kdejaká česnečka. A možná měl pravdu. Protože i kdyby mi bylo sebevíc špatně, jakmile zavoní domem tahle česneková pomazánka, dostanu na ni chuť, a už to samo o sobě mě postaví na nohy.

Sýrový tatarák

Na sýrový tatarák budete potřebovat 200 gramů eidamu, jednu malou cibuli, lžičku kečupu, lžičku hořčice, lžičku worcesterové omáčky, lžíci mleté papriky, 2 lžíce majonézy, špetku soli, a 3 větší stroužky česneku.

Cibuli nejprve nakrájejte na malé kousíčky. Já to dělám tak, že její konce nedokrajuji, díky tomu mi pak netečou slzy. Někomu ale prý funguje při krájení cibule držet v ústech vodu.

Eidam si nastrouhejte nahrubo, česnek prolistujte a všechny ingredience pak smíchejte dohromady. Vznikne vám pomazánka, která rozhodně nedá žádným bacilům ve vašem těle šanci.

Česneku se nebojte

Sýrový tatarák je ideální pomazánkou na topinky. Ty si ideálně připravte ze staršího chleba, který tímto způsobem vhodně spotřebujete. Opečte ho dozlatova na oleji a topinku před natřením pomazánkou pořádně osolte a opepřete.

Pokud chcete česnekovou chuť opravdu výrazně cítit, nejprve vezměte stroužek česneku a pořádně jím topinku přetřete. Teprve potom nandejte na chleba vrstvu pomazánky a vychutnejte si štiplavou, ale dokonalou chuť sýrového tataráku.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články