Švestková nutella je snadná na přípravu a chutná skvěle na pečivu i v dezertech. Připravte si ji i vy

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Svestkova nutella
Zdroj: Shutterstock

Kdo by neměl rád nutellu? Obvykle bývají jejím základem lískové oříšky, napadlo vás ale někdy, že to jde i jinak? Na podzim je ideální příležitost k tomu, abyste si doma zkusili udělat nutellu švestkovou.

Je veganská, chutná skvěle a využít ji můžete nejen pro namazání na chleba, ale také při různém vaření a pečení. Tuhle nutellu jednoduše musíte ochutnat. Připravte si ji doma i vy a překvapte s ní třeba hosty.

Jen z několika surovin

Na přípravu nutelly budete potřebovat 200 gramů švestek, 100 gramů cukru a 50 gramů kakaa holandského typu. Jen z těchto tří surovin vykouzlíte pochoutku, kterou budete chodit ze sklenice v noci tajně ujídat.

Švestky nejprve vypeckujte a očistěte. Přidejte k nim cukr, podlijte je mírně vodou a duste v pánvi pod pokličkou asi 20 minut. Jakmile jsou rozvařené, přidejte k nim kakao. Vše potom dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.

Závěrem, pokud chcete, můžete nutellu ještě zjemnit máslem. Poté ji dejte do misky a nechte v lednici 24 hodin uležet. Druhý den bude mít konzistenci tak akorát, aby se dala krásně roztírat na chleba.

Švestková nutella s čokoládou

Pokud chcete nutellu ještě trochu vylepšit, udělat ji můžete také s čokoládou. Oslabíte tím sice chuť švestek, pokrm se bude ale více podobat klasické nutelle, na kterou jste zvyklí.

Postup na přípravu je úplně stejný, jenom do směsi zamíchejte 200 gramů rozpuštěné hořké čokolády, radí server Jo’s Kitchen Larder. Pomazánka potom chutná skvěle například v mnohých dezertech.

Hodí se do brownies, do koláčů, ale i jako náplň buchet. Můžete s ní polévat zmrzlinové poháry, nebo si ji dopřát k čerstvě upečenému pečivu. V neposlední řadě je pak jasné, že na ni budete tajně chodit a ujídat ji po lžících jen tak samotnou.

Zdroj: Jo’s Kitchen Larder, Master Recipes

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články