Skladování masa v lednici: Každé vydrží v chladu jinak dlouho. Kuřecí v tomto směru zcela propadá

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Maso
Zdroj: Shutterstock

Žádná potravina nevydrží v lednici věčně. Různé druhy masa mají různou trvanlivost. Víte, jak dlouho můžete v lednici nechat například kuřecí nebo vepřové?

Pokud maso zpracujete, v lednici by vám mělo vydržet okolo 3 až 4 dní. Některé druhy vydrží i dní 5. Vždy je ale bezpečnější ho do 2 dní zkonzumovat nebo ho dát do mrazáku, doporučuje Shifty Chevre.

Jak dlouho vydrží v lednici syrové maso?

Maso z běžného obchodu má obvykle na obalu uvedenou minimální trvanlivost. Jak je to ale v případě, že si koupíte čerstvé maso od řezníka? Záleží hodně na tom, o jaký druh se jedná.

Například syrová drůbež vám v lednici vydrží maximálně dva dny. V tomto směru takové kuřecí zcela propadá. Oproti tomu třeba vepřové a hovězí můžete nechat v ledničce i 5 dní, uvádí Family Handy Man.

Mleté maso, ať už se jedná o kterýkoli druh, byste měli spotřebovat maximálně do dvou dnů. Pokud ho dáte do mrazáku, rozhodně ho tam nenechávejte déle než 4 měsíce.

Pokud chcete, aby vám maso od řezníka vydrželo co nejdéle, vyndejte ho z papíru, pokud vám v něm bylo prodáno, a zabalte ho do uzavíratelného plastového sáčku. Tím minimalizujte přísun vzduchu k němu, radí Real Simple.

Jak je to s uzeninami?

Pokud dáte do lednice balíček neotevřených párků, salámu nebo jiné uzeniny, vydrží takto zabalené i 14 dní. Jakmile je ale otevřete, je potřeba je ideálně do pěti dní zkonzumovat.

V mrazáku tyto potraviny vydrží maximálně jeden nebo dva měsíce. Slaninu můžete konzumovat i po pěti dnech v lednici. Co se týče u pultu kupovaných klobás, ty vydrží maximálně dva dny.

Zdroj: Mom 4 Real, Reader’s Digest, Southern Living. Family Handy Man, Real Simple, Shifty Chevre

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články