Salát 7 vrstev: Připravte si snadný pokrm, jenž vznikl pravděpodobně z lidské lenosti

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Salat sedmi vrstev
Zdroj: Shutterstock

Salát sedmi vrstev, nebo také sedmivrstvý salát, je základem každé větší společenské události v USA. Nejenže skvěle chutná, ale především velmi dobře vypadá. Jde tak o jídlo, které zdobí stoly na důležitých a velkých akcích.

Salát se podává tradičně v průhledné skleněné míse, aby vyniklo jeho vrstvení. Základem bývají křupavé listy salátu, na které se potom vrství rajčata, červená cibule, hrášek, majonéza, strouhaný čedar, nakrájená vajíčka vařená natvrdo a křupavá slanina.

Vznikl nejspíš z lenosti

Sedmivrstvý salát se poprvé objevil někdy v 50. letech minulého století, píše Mashed. Tehdy šlo podle webu pravděpodobně jen o to, že byli lidé líní vymýšlet jakýkoli salát, a zeleninu a další suroviny proto jen naskládali do mísy.

Nápad se ale stal oblíbeným a po čase se rozšířil do dalších koutů země. Dnes je při jeho přípravě naopak třeba dávat pozor na to, aby se jednotlivé vrstvy nesmíchaly, protože by se tím pokazil dokonalý vzhled pokrmu.

Jak připravit salát sedmi vrstev

Příprava salátu je vlastně velmi snadná. Potřebujete na ni několik větších listů salátu, cherry rajčátka, plechovku hrášku, červenou cibuli, majonézu, tvrdý sýr (ideálně čedar), vajíčka a slaninu.

Vajíčka dejte vařit minimálně na 10 minut, slaninu si opečte dokřupava na oleji. Spodek skleněné mísy vyložte listy čerstvého umytého salátu. Na ně vyskládejte na půlky rozdělená cherry rajčátka. Potom dejte hrášek a na něj červenou cibuli.

Vytvoříte tím čtyři zeleno-červené pruhy. Na ně se obvykle dává majonéza. Čedar nastrouhejte a posypte jím majonézovou vrstvu. Na závěr pak vše zarovnejte pokrájenými vajíčky a posypte mísu křupavou slaninou.

Zdroj: Mashed, Oregon Live, Feast and Farm, Tallahassee Democrat

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články