Připravte si výborné kuřecí nugetky. Díky triku s mrazákem budou lepší než ty z fast foodu

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Kureci nugetky
Zdroj: Shutterstock

Taky vám chutnají nugetky z fast foodu, nechcete za ně ale utrácet velké peníze? Poradíme vám, jak si je můžete udělat doma. A to navíc daleko zdravěji než v přesmaženém oleji. S tímhle receptem vytvoříte jídlo, které vám v rychlém občerstvení tolik chutná. Díky triku s mrazákem budou navíc ještě lepší než ty z fast foodu.

Na jejich přípravu potřebujete jen pár surovin, nezabere vám to příliš času a ocení je nejen váš manžel, ale i děti. Tyhle nugetky si zkrátka oblíbí celá rodina. Vyzkoušejte je i vy a přesvědčte se sami.

Jednoduchý recept

Na kuřecí nugetky budete potřebovat 3 kuřecí prsa, půl lžičky soli, 2 větší vajíčka, půl hrnku kukuřičného škrobu, hrnek vody, lžičku sušené cibule, lžičku sušeného česneku, 2 lžičky hořčice, půl lžičky pepře a hrnek mouky.

Maso s jedním vajíčkem a solí vložte do mixéru a rozmixujte ho na kaši. Z masa vytvořte nugetky, které obalíte v kukuřičném škrobu.

Nejprve zmrazit, potom na plech

Ve větší misce smíchejte vodu, vajíčko, česnekový a cibulový prášek, pepř a mouku. Postupně nugetky namáčejte do vzniklé směsi a pokládejte je do misky. Tu potom dejte na hodinu do mrazáku.

Následně si předehřejte troubu nebo horkovzdušnou fritézu na 180 °C a nugetky dejte péct. Do 15 minut by měly být hotové.

Můžete je také smažit v oleji na klasické pánvi. Budou sice chutnat více jako ty, na které jste zvyklí, budou ale nasáklé olejem a méně zdravé. Je proto jen na vás, kterou z variant upřednostníte.

Nugetky se jedí obvykle s hranolky a namáčené do kečupu nebo tatarky. Když si je ale děláte doma, můžete si chutě přizpůsobit. Udělejte si k nim bramborovou kaši a česnekový dip nebo je jezte s kroketami. Fantazii se meze nekladou.

Zdroj: Big Bear’s Wife, Recipe Fairy, Izzy Cooking

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články