Opilé řízky: Originální kombinace chutí mou rodinu nadchla. Od té doby je dělám pravidelně

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
rizek pivo
Zdroj: Shutterstock

Jak už název napovídá, opilé řízky mají co dočinění s alkoholem. Konkrétně s červeným vínem, ve kterém jsou nějakou dobu naloženy. Tohle jídlo si rozhodně musíte doma vyzkoušet, zjistíte totiž, že takhle originální řízky jste ještě nejedli.

Moje rodina miluje maso na všechny možné způsoby. Jednou jsem si stěžovala kamarádce, že už mě nenapadá žádný originální způsob, jak jim řízky připravit. A ona mi poradila, ať vyzkouším právě ty opilé.

Opilé řízky

Hned, jak jsem dostala recept, rozhodla jsem se doma jídlo připravit. Bylo mi jasné, že originální kombinace červeného vína s masem může vytvořit novou a pro mou rodinu zcela neznámou chuť a byla jsem zvědavá na jejich reakci.

Jelikož od té doby doma děláme opilé řízky pravidelně, můžete si domyslet, že reakce byla velmi pozitivní. Vyzkoušejte si doma tenhle způsob přípravy masa i vy a uvidíte, že i u vás recept zaujme.

Na přípravu opilých řízků budete potřebovat vepřovou kýtu, vajíčka, červené víno, medvědí česnek, olivový olej, hladkou mouku, strouhanku, sůl, pepř a mletou červenou papriku.

Nakládejte den předem

Pokud chcete dělat opilé řízky, je dobré si den předem navečer maso naložit. Řízky naklepejte a ponořte je do červeného vína s medvědím česnekem, ve kterém je necháte v lednici.

Na těsto, ve kterém budete maso obalovat, budete potřebovat vajíčka, červené víno, sůl, pepř, červenou papriku a hladkou mouku. Vše společně zamíchejte tak, aby vám vznikla hustší tekutina. Do té pak naložené řízky obalte.

Nakonec je usmažte dozlatova na oleji a podávejte je s bramborami, bramborovým salátem nebo kaší. Jako ozdobu zvolte jarní cibulku, tatarku a kousek citronu.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články