Nový projekt Zachraň hospodu přináší alespoň malé světlo na konci tunelu

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Hladinka
Hladinka

Aktuální situace má na hospody a restaurace doslova katastrofální dopad. Drtivá většina českých hospod a restaurací je kvůli nynějšímu opatřením zavřená. Celý segment gastronomie tak přišel ze dne na den o tržby a hospody se potýkají s existenčními problémy.

Zavření už možná neotevřou

U mnoha z restaurací reálně hrozí, že po skončení současných opatření již znovu neotevřou. Celý sektor včetně návazných provozů přitom zaměstnává zhruba 250 tisíc lidí a jen na DPH odvedly hospody a restaurace loni státu 45 miliard korun. Číšníci živí rodiny tak, že jsou na brigádách v potravinách nebo pracují na benzínových pumpách.

Zdroj: Plzeňský Prazdroj

Vouchery do foroty

Za této situace přichází Snad Český svaz pivovarů a sladoven ve spolupráci s pivovary a dalšími partnery, kteří přináší iniciativu Zachraň hospodu. Iniciátoři výzvy spustili webovou stránku Zachranhospodu, na které se mohou zapojit hospody a restaurace i jejich zákazníci. Systém propojuje provozovatele hospod s veřejností, která může již nyní zakoupit voucher ve své oblíbené hospůdce a tím ji pomoci překonat období bez příjmu. Voucher jednoduše lidé uplatní poté, co se znovu otevřou hospody a restaurace.

Plznička podporuje iniciativu

„Vítáme každou aktivitu, která hospodám pomůže. Rozhodli jsme se proto podpořit iniciativu Zachraň hospodu!, která restauracím umožní přežít do doby, než se budou moci znova otevřít. Vyzývám proto všechny, kteří se těší na pivo ve své oblíbené hospodě – navštivte web a podpořte je zakoupením poukazu,“ vyzývá Tomáš Mráz, obchodní ředitel Plzeňského Prazdroje, který rovněž podporuje tuto iniciativu.

Autor: Sára Vojtěchovská


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články